Suspendovan komandir Kosovske policije za Sever, odbio da piše opomene Srbima

Vesti 03. nov 202214:57 > 16:19 35 komentara

Prvi čovek Kosovske policije za region Sever, Nenad Đurić, suspendovan je sa posla, objavio je Kossev. Do suspenzije je došlo istog dana kada je Policijski inspektorat Kosova (PIK) i predložio tu meru.

Kosovska policija je saopštila da je Đurić suspendovan zbog neostvarivanja zakonskih ovlašćenja i sprovođenja zvanične odluke.

Iz policije poručuju da neće tolerisati umešanost bilo koga od svojih zaposlenih u aktivnosti ili radnje koje su u suprotnosti sa zakonom.

Povezano:

U saopštenju Kosovske policije nije navedeno da li su pokrenute još neke mere u vezi sa onim za šta se Đurić tereti prema prethodnom predlogu iz PIK-a, a to su krivična dela „sabotaža“ i „poziv na otpor“.

Na Kosovu je u toku prva faza primene nove odluke kosovske vlade o preregistraciji vozila sa srpskim tablicama, koja podrazumeva izdavanje opomena onima koji još nisu uzeli RKS tablice.

Nenad Đurić je u sredu u prisustvu gradonačelnika sa Severa rekao da policajci regiona Sever neće sprovoditi tu odluku, podseća Kossev.

„Politička je i uperena prevashodno protiv srpske zajednice kojoj i sami pripadamo i delimo zabrinutost povodom svih jednostranih akcija“, rekao je Đurić između ostalog.

Nenad Đurić je postavljen na mesto komandira za region Sever još 25. juna 2013. posle potpisivanja Briselskog sporazuma, i postavio ga je tadašnji ministar unutrašnjih poslova Kosova Bajram Redžepi.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare