Pretres restorana Kasina u centru Beograda u okviru istrage o Belivuku

Vesti 26. feb 202113:12 > 15:50 14 komentara
kasina pretres nova.rs
Izvor: Vesna Lalić/Nova.rs

Jake policijske snage blokirale su oko podneva restoran Kasina u centru Beograda gde, po navodima medija, pretresaju lokal u potrazi za dokazima u okviru istrage protiv organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka.

Maskirani pripadnici policije naoružani dugim cevima obezbeđuju prilaze restoranu čije su obezbeđenje po medijskim navodima, činili članovi Belivukove grupe.

Na autobuskoj stanici ispred Kasine parkirana su tri policijska kombija a na platou ispred restorana okupljen je veliki broj novinarskih ekipa.

Portal Nova.rs podseća da su pripadnici Belivukove grupe držali obezbeđenje u “Kasini”, ali i brojnim drugim velikim klubovima u Beogradu čiji su suvlasnici Predrag Ranković Peconi i Aleksandar Kajmaković zvani Aca Bosanac.

Bosanac je na saslušanju ispričao sve o saradnji sa Belivukom i kako je došlo do toga da mu njegova grupa drži obezbeđenje u kafićima i klubovima.

Situacija koja se danas odigrava ispred “Kasine” gotovo je identična onoj koju smo mogli videti protekla dva dana ispred poznatog beogradskog splava “Fristajler” kod Brankovog mosta, podseća Nova.rs.

Policija je i taj objekat kontrolisala u okviru istrage protiv Veljka Belivuka zvanog Velja Nevolja.

Vučić: Javnost će biti blago rečeno šokirana

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Kuršumliji da će borba protiv organizovanog kriminala biti nastavljena i najavio da će javnost biti „blago rečeno šokirana“ kada posle ispunjavanja formalnopravnih pretpostavki, bude obaveštena o rezultatima istraga.

Vučić je kazao i da je moguće da sednica Saveta za nacionalnu bezbednost, najavljena za večeras u 19 časova, bude pomerena ili odložena jer su nadležne službe, kako je rekao, dobile određene informacije.

„Velike su teme ali ćemo to znati u naredna dva sata. Da ne objašnjavam o čemu se radi, borba protiv organizovanog kriminala će biti nastavljena da ne kažem brutalno. Država će se ozbiljno i odgovorno obračunati sa onima koji su mislili da je odsecanje glava onima koji im se ne sviđaju, način rešavanja problema“, kazao je Vučić u Kuršumliji gde je razgovarao sa predstavnicima Srba sa Kosova.

RTS je u međuvremenu objavio da im je potvrđeno da je sednica Saveta za nacionalnu bezbednost, koja je bila najavljena za večeras, odlažena se za sledeću nedelju.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare