Polić: Kako god se zvao novi mandatar, biće „Ana Brnabić“ i fikus za šefa

Vesti 09. avg 202209:21 > 09:5831 komentara
Podeli:

Nebitno je kako će se zvati mandatar za sastav nove vlade, taj neko će biti "Ana Brnabić", rekla je novinarka Jovana Polić u Novom danu, komentarišući najavu premijerke u tehničkom mandatu Ane Brnabić da će se ime novog mandatara znati ubrzo.

„Đukanović, Martinović ili Simo Spasić, taj neko će biti Ana Brnabić – fikus za šefa“, navela je Polić.

Govoreći o sastavu nove vlade i nagađanjima da će se lider SPS-a Ivica Dačić vratiti na mesto šefa diplomatije, Polić ocenjuje da je on „najveći politički konvertit“ na našoj političkoj sceni.

„Onomad je bio najevropljanin, danas je ogroman rusofil. Nemojte da vas iznenadi da za 10 godina čujete da je američki čovek. Bilo bi pogubno da Ivica Dačić ponovo bude šef diplomatije“, istakla je gošća N1.

Dodaje da je od toga koju će fotelju Dačić uzeti mnogo važnije pitanje šta će biti sa nekim današnjim ministrima, poput Aleksandra Vulina ili Nebojšte Stefanovića.

„Šta god da Aleksandar Vučić odluči o Stefanoviću pokazaće kakvo je stanje stvari u SNS“, ocenjuje Polić.

List Nova objavio je da će odluku o sankcijama Rusiji doneti Skupština Srbije, čime predsednik Vučić prebacuje odgovornost sa sebe. Polić kaže da je zvanični stav Beograda ujedno i zvanični stav Vučića, a da je Skupština u svemu tome alibi, a predsednik „pere ruke“.

„Činjenica je da su institucije urušene i one samo sprovode ono što je volja Aleksandra Vučića. Nema nikakve šanse da se to kosi sa njegovom voljom“, rekla je gošća Novog dana i dodala da će Vučić uraditi ono što se od njega očekuje.

„Mi govorimo o sankcijama, a ne o odnosu prema ratu, a to je suština pitanja. Ako se prema ratu opredeljujemo kao nečemu što je u redu u rešavnaju konflikta, onda mi nismo deo civilizovanog sveta. Ako smo deo civilizovanog sveta onda ne bi trebalo da nas inznenadi uvođenje sankcija“, istakla je Polić.

Govoreći o rehabilitaciji Nikole Kalabića, gošća Novog dana kaže da je za nju to pitanje odnosa prema sebi.

„U nekom trenutku se ceo svet svrstao na neku stranu pobednika, a mi kao neki pobednici 80 godina kasnije pokušavamo da se svrstavamo u red gubitnika. To niko normalan ne radi. Ako nastavimo da idemo ovim putem možda će kroz neku deceniju neki mladi učiti kako su Ratko Mladić i Radovan Karadžić bili heroji. Plašim se da revizija ide ka tome da će neko to učiti u školi. To je gore od onoga što se govori po kafanama i što imamo po zidovima“, istakla je Polić.

Komentari

Vaš komentar