Pokušale razgovor sa pomoćnicom gradonačelnice Niša, završile na – informativnom

Vesti 14. okt 202119:19 > 19:39 39 komentara

Kako je pet žena iz Niša, od kojih najstarija ima 83 godine, završilo na razgovoru u policiji posle pokušaja da razgovaraju sa pomoćnicom gradonačelnice? Žene tvrde da gradsku funkcionerku ničim nisu uvredile, a problem je nastao zbog parkinga koji, kako smatraju, grad želi da im "otme".

Koja će to nova namena biti na prostoru parkirališta u najskupljoj centralnoj zoni u Nišu na Sinđelićevom trgu, pomoćnica gradonačelnice za građevinarstvo nije precizirala, već je pred novinarima nekoliko puta rekla da je zemljište „naše“, a ne „njihovo“.

„Kroz katastar, i praktično i formalno, mi smo vlasnici 430 m2 zemljišta, tako da oni nemaju oko svojih zgrada ni dvorišni prostor“, kaže Marina Živulović Petrović, pomoćnica gradonačelnice Niša.

„Mi“ smo gradska uprava, a „oni“ su građani. Oni pitaju kako je moguće da odjednom ne važi nalog za postavljanje rampe, koju je pritom instaliralo javno komunalno preduzeće, a izdala ga ta ista gradska uprava.

„Na prilazu parkinga zgrade Svetozara Markovića broj 1 iz Ulice generala Tranijea postaviti fizičku prepreku – rampu. To je 2009. godine potpisao Dejan Jovanović, VD načelnika Uprave za komunalne delatnosti“, kaže Tihomir Spasić.

„Nalog nama ničemu ne služi, mi ne postupamo po nalozima i nama to ne treba. I da vam kažem, naše rešenje će u celosti biti realizovano“, kaže Živulović Petrović.

Uklanjanje rampe je, kao što je pomoćnica i rekla – realizovano. Ostali još – stubići.

„To je ugovor o kupoprodaji stana u kome lepo piše da smo vlasnici tog prostora i prostora ispred zgrade, jedne tridesetine, koji imamo pravo da koristimo i koji smo od 1974. godine plaćali kroz izmirenje poreskih obaveza“, kaže Stanoje Stanković sa Sinđelićevog trga 8.

„Pokušavaju da nam otmu zemljište, grad je to i uradio“, kaže Ružica Milošević.

Pet žena sa Sinđelićevog trga htelo je da pita penzionisanu načelnicu Uprave za građevinarstvo, sada pomoćnicu gradonačelnice – kako je, kada i zašto, bez njihovog znanja parking zgrade uknjižen na Grad Niš, ali su završile u policiji.

„Prvi put u životu sam bila na informativnom razgovoru, 67 godina imam“, kaže Brana Tričković.

Sačekale su je na ulici ispred Uprave u kojoj je nekada radila, tik uz njihovo dvorište.

„Pošto ona neće da kontaktira sa upravnikom zgrade, mislili smo da je pametno da je sačekamo i da pitamo“, kaže Tričković.

N1: Mislite, kao po „ženskoj liniji“?

„Pa, da. Ja sam joj rekla – gospođo, da sam na Vašem mestu, svakog dana kada dolazim na posao pitala bih se šta radim i za koga radim. Posle toga smo dobile poziv na informativni razgovor“, kaže ona.

Živulović nije odgovorila na pozive i poruku N1, a ni ranije nije dala odgovor kada su je novinari pitali od kada je parking u gradskom vlasništvu.

„Ispitajte…“, rekla je.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare