Pokret za preokret podržao kandidature Zdravka Ponoša i Marinike Tepić

Vesti 23. jan. 202219:046 komentara
Podeli:
Izvor: N1/arhiva

Pokret za preokret (PZP) podržao je kandidature Zdravka Ponoša za predsednika Srbije i Marinike Tepić za nosioca "parlamentarne liste udružene opozicije Srbije", saopštio je PZP.

Na glasanju Izvršnog odbora PZP, obe kandidature su jednoglasno podržane, navodi se u saopštenju.

Precizira se da je „jednoglasno potvrđena podrška i drugom predlogu Stranke slobode i pravde da Tepić bude na čelu parlamentarne liste udružene opozicije Srbije“.

PZP je ocenio da oba kandidata imaju lični integritet, nepokolebljivost, hrabrost i ugled.

Ukazano je i da imaju „i značajno iskustvo kojim bi doprineli da Srbija krene putem vladavine prava, borbe protiv korupcije i poštovanja podele vlasti, koji su preduslov za prosperitet države i bolji život građana“.

Navedeno je da „Ponoš ima vrhunsko obrazovanje, iskustvo, kontakte u svetu, ali i energiju i jasnu viziju bolje Srbije“.

Ocenjeno je da „njegova umerenost, doslednost i dokazanost u borbi za legalizam garantuju državno i nacionalno jedinstvo naspuprot podelama i konfrontacijama“.

„Potvrđujemo punu podršku Tepić koja se hrabro bori za prava ugroženih, obespravljenih, marginalizovanih“, naveo je PZP.

Naglasili su podršku Tepić koja se „beskompromisno, pored pretnji i zastrašivanja, bori protiv korupcije i zalaže za prava građana bez obzira na njihovu veru, naciju, pol ili pripadnost socijalnoj grupi“.

PZP je pozvala „sve opozicione političke organizacije, njihove grupacije i građane na puno jedinstvo u zaštiti ustavnog poretka i države, koji su ugroženiji nego ikada“.

„Kao deo udružene opozicije Srbije, daćemo svoj maksimalni doprinos tom jedinstvu“, navodi se u saopštenju.

Komentari

Vaš komentar