Pokret Samoopredeljenje podneo žalbu na odluku CIK-a

Vesti 23. jan 202122:241 komentar
Izvor: N1

Pokret Samoopredeljenje (PS) podneo je Izbornom panelu za žalbe i predstavke žalbu na odluku Centralne izborne komisije, koja nije potvrdila listu kandidata za poslanike ovog političkog entiteta, jer su u protekle tri godine bili krivično osuđivani.

„Pokret Samoopredeljenje podneo je žalbu, jer CIK nije potvrdila njegovu listu kandidata za poslanike“, kazao je rukovodilac sekretarijata Izbornog panela Mulj Desku.

Prema Zakonu o izborima, Izborni panel ima rok od 72 sata da odluči o žalbama političkih stranaka. Nezadovoljne stranke odlukom Izbornog panela imaju pravo da se u roku od 24 sata žale Vrhovnom sudu Kosova.

Povezane vesti:

Izbornom panelu za žalbe i predstavke prethodno je šest političkih subjekata podnelo osam žalbi, nakon što njihove liste nisu potvrđene za učešće na prevremenim parlamentarnim izborima na Kosovu 14. februara.

Od velikih stranaka žalbe su podnele i Alijansa za budućnost Kosova i Socijaldemokratska inicijativa Kosova, a od ostalih žalile su se uglavnom stranke manjinskih zajednica.

Žalbe su podnele i Demokratska partija Aškalija na Kosovu, Aškalijska stranka za integraciju, PREBK i Socijaldemokratska unija – Duda Balje.

Komentari

Vaš komentar