Pokret „Da se struka pita“: Srđan Škoro kandidat za predsednika

Vesti 21. jan. 202211:53 > 14:3033 komentara
Podeli:
Izvor: FoNet/Milica Vučković

"Srđan Škoro će biti kandidat za predsednika", rekao je Vladimir Kovačević iz pokreta "Da se struka pita". Kako kaže, utemeljenje vide u istraživanju koje su predstavili.

U istraživanju koje su sproveli telefonskim putem, oko 58 odsto građana im reklo da žele novu političku opciju. Kako navode, veruju da ima šanse onaj kandidat koji nije mnogo medijski eksponiran.

Na konferenciji za novinare pokreta „Da se struka pita“, Škoro je izjavio da će se kandidovati za predsednika kako bi „čestiti i obespravljeni ljudi“ imali za koga da glasaju.

Istakao je da se zalaže da Srbiju vode stručni i kompetentni ljudi bez afera i da je samo oni mogu „izvući iz blata“.

"Borimo se između nestanka i opstanka. Ako ne glasamo za opstanak 3. aprila, nestaćemo kao država", naglasio je on.

Najavu kandidature Srđana Škora su na konferenciji za novinare podržali i lekar Dejan Žujović iz pokreta "Za sve moje ljude", advokat Vladimir Terzić iz šabačkog pokreta "Buđenje" i samostalna odbornica u Skupštini Beograda Andjelka Žunić.

Osnivač pokreta "Da se struka pita" Vladimir Kovačević izjavio je da je taj pokret odluku da podrži kandidaturu Škora bazirao na istraživanjima javnog mnjenja, ali i na intuiciji.

"Mislim da Škoro ima šanse da zabeleži značajan rezultat", rekao je Kovačević.

Kovačević je naglasio da je svako dobrodošao da se priključi tom opozicionom bloku kako bi "režim" predsednika Srbije Aleksandra Vučića u narednom periodu bio uzdrman.

Dodao je da će pokret u narednom periodu predstaviti svog kandidata za gradonačelnika Beograda, kao i svoju listu za parlamentarne izbore.

Prema tom istraživanju, predsednik Srbije Aleksandar Vučić i dalje je najpopularniji političar, ali je njegov rad 31 odsto ispitanika od 1.200 učesnika u anketi ocenilo najnižom ocenom.

Na pitanje za koga bi glasali da su izbori sad u nedelju, 30,8 odsto građana je odgovorilo da bi glasalo za Srpsku naprednu stranku.

Kovačević je naglasio da je 13,2 odsto ispitanika reklo da bi glasalo protiv vlasti, ali da ne bi glasali ni za jednu od poznatih opozicionih stranaka.

"To upućuje da smo na pravom putu i da narod očekuje novu opciju u ponudi", istakao je on.

Podsećamo, novinar Srđan Škoro najavio je na N1 sredinom decembra da će se kandidovati za predsednika Srbije na predstojećim izborima.

Komentari

Vaš komentar