Pokrenut postupak kontrole rada nadležnih u slučaju silovanja u Alibunaru

Vesti 19. avg 202215:29 0 komentara
N1

Zaštitnik građana saopštio je da je, po sopstvenoj inicijativi, pokrenuo postupke kontrole rada nadležnih u slučaju silovanja u Alibunaru.

Kontrolu je, kako je navedeno u saopštenju, pokrenuo na osnovu saznanja iz medija o postojanju sumnje da je sedamnaestogodišnjak iz Alibunara tokom proteklog vikenda u porodičnoj kući pretukao i silovao svoju baku (71), koja mu je bila staratelj.

Precizira se da je pokrenuo „ispitni postupak ocene zakonitosti i pravilnosti rada Centra za socijalni rad u Alibunaru“, kao i postupak prema Pokrajinskom sekretarijatu za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova.

Postupak je pokrenut i prema policiji.

Zatražio je da ga taj centar obavesti o svim okolnostima slučaja i koje mere je preduzimao u zaštiti žrtve, s obzirom da je, kako je naveo, „po pisanju medija ona dve sedmice ranije prijavila nasilno ponašanje unuka i zatražila pomoć od centra“.

Naveo je da je potrebno je da Pokrajinski sekretarijat „izvrši stručni nadzor nad radom organa starateljstva“.

Od policije je zatražena informacija da li je ranije bilo prijava nasilja u toj porodici i koje mere je policija preduzimala u zaštiti žrtve nasilja, kao i nakon saznanja o slučaju.

Zaštitnik građana je za izjašnjenja kontrolisanih organa dao rok od 15 dana.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!