Pojedini misle da ima „nepodobnih“ za vakcinu, da treba da kažu „hvala, Vučiću“

Vesti 26. jan 202120:15

Sa svih strana, listom svi predstavnici države, ali i gradski čelnici, pozivaju sve građane da se vakcinišu. I valjda kad kažu svi građani, zaista misle na sve. Ili ipak ne? Novinari provladinih medija pitaju zašto su se kineskom vakcinom koju je nabavio Vučić vakcinisali oni koji ga kritikuju? Njihov odgovor je jednostavan: država nije Vučić.

Ako je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić u pravu da je Srbija vlasništvo predsednika Aleksandra Vučića…

Vesić: „Vučićeva Srbija je Srbija koja podiže spomenik svojim vladarima“.

Ako Stefan Nemanja nije jedini kome treba podići spomenik…

Vučić: „Kad budete videli kolika je cena, spomenik ćete da mi dižete jednog dana…“

Ako je sve vakcine nabavio Vučić…

Vučić: „Ako jedan mali Vučić može da nabavi jeftinije američku vakcinu… Nego što nabavi 500 miliona stanovnika najvećeg i najznačajnijeg bloka u svetu“.

Onda ne čudi što ima onih koji misle da vakcinu nije samo nabavio, nego i napravio.

(Snimak s Fejsbuka) Gospođo, jel znate ko je napravio vakcinu?

Baka: Aleksandar Vučić!

Onda i novinar Pinka ima pravo da pita zašto oni koji kritikuju vlast primaju kinesku vakcinu.

„Imamo Zorana Kesića i Jasminu Lukač, to su neki od vaših najvećih kritičara koji su se juče pohvalili da su primili kinesku vakcinu“, rekao je Bojan Dacović s Pinka.

Pohvalio se i novinar Vukašin Obradović, inače kardiološki pacijent, ali i istraživač BIRODI-ja Zoran Gavrilović, koji se dugo leči od dijabetesa. Kao pripadnici rizične grupe na meti korone, iz posve drugog razloga, našli su se na meti glavnog urednika Informera Dragan J. Vučićevića.

Twitter/ N1

 

„To se kaže: Hvala, državo, svaka čast, predsedniče @avucic To se kaže: Ja @GavrilovicZoran pljujem sve, učestvujem u najcrnjim kampanjama i hajkama, al’ vakcinu sam dobio u tom zlom režimu, u toj nikakvoj Srbiji kad je nema u dve trećine Evrope“, napisao je na Tviteru Vučićević.

N1: Gospodine Gavriloviću, kako se to kaže?

„To se kaže da je trebalo da položim neku vrstu zakletve, da izrazim svojevrsnu pohvalu vlasti, da bi dobio vakcinu. I taj tvit je instrument, tj. pokazna vežba da mi u Srbiji imamo partijsku državu i da poštovanje vaših prava zavisi od toga da li ste za vlast ili prosto koristite Ustav“, podvlači Gavrilović.

„Vukašine, pa zar ćeš i ti da primiš “Vučićevu vakcinu”?!? Čekaj, zar sve to nisu laži i fantazmagorija? Znači, stvarno ima vakcina“, napisao je u drugom tvitu.

Twitter/ N1

 

N1: Gospodine Obradoviću, jeste li vi primili Vučićevu vakcinu?

„Ovo je zapravo samo jedno u nizu podmetanja provladinih medija i vlasti, jer ja, niti bilo koji građanin ne primamo Vučićevu vakcinu, već primamo vakcine koje smo mi platili. Ta vakcina, bez obzira odakle dolazi, ona je plaćena našim parama i niko ne sme da nas uslovljava time da li smo za ii protiv, ili političkim stavom“, ističe Obradović.

Twitter/ N1

 

„Evo ga još jedan što pljuje državu najstrašnije, a požurio da se među prvima, preko veze, vakciniše. Nego, @Balshone
reci ti nama otkud u Srbiji ovolike vakcine dok ih u tvojoj NATO Crnoj Gori ima čak 0 komada“, navedeno je u sledećem.

N1: Gospodine Božoviću, jeste li primilli vakcinu preko reda?

„Naravno da nisam, čekao sam u redu kao i svi drugi koji su tu vakcinu primili, ovde se samo radi o tome da se gospodin Vučićević uživeo u vlast, pa ispada kao da nam je on kupio vakcine, pa ukoliko želimo da se vakcinišemo, onda moramo njega da pitamo za dozvolu“, kaže Balša Božović iz Agencije za razvoj demokratije.

Nazad na početak ove priče, nevolja je što je Srbija Vučićeva koliko i svih nas i svih vas, i što je vakcina plaćena vašim parama.

„Ja nemam nameru nikome da zahvaljujem, ja sam svojoj državi pomogao tako što sam objavio vakcinu i da je sve u redu“, naglašava Gavrilović.

Da je sve u redu što se i vakcinom Sinofarm vakcinišu njegovi neistomišljenici misli i sam predsednik.

„Lepo od njih. Nije to vakcina koju treba da prime neki koji misle na jedan ili na drugi način, i ja sam ponosan zbog toga“, naveo je Vučić.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Komentari

Vaš komentar