I desničari došli do murala, skandirali Mladiću

Vesti 09. nov 202121:13 > 10. nov 2021 00:42 42 komentara
N1

Desničari koji su skandirali Ratku Mladiću, osuđenom za ratne zločine, pojavili su se na Vračaru nedaleko od grupe aktivista koju je zaustavila policija, a koji su večeras krenuli prema Mladićevom muralu.

Kako javlja reporter N1, radi se o manjoj grupi desničara, uglavnom mlađih momaka. Kažu da su se tu okupili da bi ispoštovali „lik i delo Ratka Mladića“ i „iskazali mu zahvalnost“, a na konstataciju novinara N1 da se radi o osobi osuđenoj za ratne zločine, jedan od okupljenih je rekao da oni ne priznaju Haški tribunal.

Dve grupe su bile razdvojene policijom i verbalno su se prepucavale. Između njih nije bilo nikakvog kontakta, policija je zbila kordon, javio je reporter N1.

Nešto kasnije dvojica mladića su sprečila reportera N1 da se javi uživo u program, pokušavajući da mu objasne što su tu, dodajući „da naseljavaju migrante u Srbiju“.

Grupa građana koja je krenula ka muralu i protivi se tome što nije prekrečen, uzvikivala je desničarima da su „fašisti“.

Povezano:

Nakon što su se okupili ispred Doma sindikata, aktivisti, građani, predstavnici NVO ali i opozicionih političkih stranaka, koji su došli da podrže aktivistkinju i nekadašnju poslanicu Aidu Ćorović i umetnicu Jelenu Jaćimović, došli su do murala, ali je kordon policije sprečio da mu priđu.

Ranije danas policija je privela, a nešto pre 19h pustila Ćorovićevu i Jaćimovićevu, koje su danas jajima gađale mural. Brojne organizacije osudile su to privođenje.

 

 

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare