Pojačana kontrola policije usmerena na otkrivanje pijanih i drogiranih vozača

Vesti 04. dec 202209:14 10 komentara
Beograd 04.02.2022. Saobraćajna patrola, saobraćajna policija, kontrola saobraćaja, kamere, kamera, test, alko test, testiranje na alkohol Foto Petar Lazovic
Petar Lazović

Saobraćajna policija će od 5. do 11. decembra sprovoditi međunarodnu akciju pojačane kontrole saobraćaja koja će biti usmerena na otkrivanje prekršaja upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci.

Kako je saopštio MUP, tokom akcije koja se istovremeno sprovodi u 30 evropskih zemalja koje su članice mreže saobraćajnih policija Evrope (ROADPOL), saobraćajna policija u Srbiji svakog dana će angažovati sve raspoložive alkometarske uređaje, kao i uređaje za kontrolu prisustva psihoaktivnih supstanci u organizmu.

Povezane vesti

Od početka 2022. godine, zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno 57.100 vozača, što je za 11.000 više u odnosu na prošlu godinu, a čak 10.580 vozača zadržano je na trežnjenju u službenim prostorijama jer su upravljali vozilom sa više od 1,20 promila alkohola u organizmu, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je u istom periodu, u službenim prostorijama zadržano 2.330 vozača koji su upravljali vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, što je za 1.000 više u odnosu na isti period prošle godine.

Ministarstvo unutrašnjih poslova, povodom predstojećih slava i praznika, apeluje na sve građane da poštuju saobraćajne propise i da odgovornim ponašanjem doprinesu očuvanju bezbednosti saobraćaja na putevima.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare