Pogoršava se epidemiološka situacija u Čačku, zaraženo po više članova porodica

Vesti 08. mar. 202114:41 > 14:42
Podeli:
Čačak
Izvor: N1

Rukovodilac Radnog tima za praćenje epidemije koronavirusa u Čačku epidemiolog Mihajlo Luković rekao je danas da se epidemiološka situacija "zaoštrava" i da raste broj prijema pacijenata u kovid-odeljenja čačanske bolnice.

Rukovodilac Radnog tima za praćenje epidemije koronavirusa u Čačku epidemiolog Mihajlo Luković rekao je danas da se epidemiološka situacija „zaoštrava“ i da raste broj prijema pacijenata u kovid-odeljenja čačanske bolnice.

On je novinarima rekao da je u poslednja 24 časa u tim odeljenjima umrlo pet pacijenata – po dva iz Čačka i Ivanjice i jedan iz Lučana, starosti od 71 do 83 godine.

Luković je dodao da je do sada u Čačku protiv koronavirusa ukupno vakacinisano 23.145 lica od kojih je 9.469 primilo obe doze, i da će danas biti vakcinisano još 1.000.

Zamenik direktora čačanske bolnice, Dejan Dabić, rekao je da je „zabrinjavajuće“ što sve češće što na prvi pregled dolaze osobe s već teškom kliničkom slikom, što su uglavnom stariji, i da je sve više slučajeva zaraze po više članova iste porodice.

On je dodao da je u poslednja 24 sata sedam novih pacijenata primljeno u kovid-odeljenja, a četvoro je otpušteno.

U svim kovid-odeljenjima Bolnice u Čačku su 92 pacijenta, od kojih je stanje 13 teško, a troje je na respiratorima.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Komentari

Vaš komentar