Pogođen kamp u Somaliji u kome su pripadnici Vojske Srbije, nema povređenih

Vesti 23. mar 202220:47 > 20:50 10 komentara
REUTERS/Feisal Omar

Internacionalni kamp za smeštaj međunarodnih snaga u glavnom gradu Somalije, Mogadišu, u kome su smešteni i pripadnici Vojske Srbije angažovani u mirovnoj operaciji, pogođen je  projektilima iz minobacača. Svih šest pripadnika Vojske Srbije su dobro, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Kako se dodaje u saopštenju, dva projektila su pala unutar kampa, a tri u neposrednoj blizini.

„U granatiranju nije bilo povređenih, a svih šest pripadnika Vojske Srbije su dobro i nastavljaju da profesionalno i odgovorno izvršavaju svoje zadatke. U kampu su preduzete dodatne mere zaštite kako bi se osigurala bezbednost svih pripadnika međunarodnih snaga“, saopštilo je ministarstvo.

Načelnik Operativne uprave Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Želimir Glišović razgovarao je sa starijim nacionalnim predstavnikom u misiji pukovnikom Draganom Krstićem, koji je ga je izvestio da su svi pripadnici Vojske Srbije bezbedni, motivisani i posvećeni realizaciji dodeljenih zadataka.

Vojska Srbije u misiji Evropske unije za obuku bezbednosnih snaga u Somaliji angažuje štabnog oficira na dužnosti šefa sanitetske službe i petočlani medicinski tim koji je zadužen za primarnu zdravstvenu zaštitu osoblja u misiji.

„Generalštab Vojske Srbije neprekidno prati situaciju u svim mirovnim operacijama u kojima su angažovani pripadnici Vojske Srbije i u stalnom je kontaktu sa našim kontingentima“, navelo je ministarstvo.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare