Pogačar: Radikalizacija protesta, sledeće nedelje verovatno svi na jednom mestu

Vesti 08. jan 202213:42 > 17:25 20 komentara
N1

Jedan od organizatora protesta u Novom Sadu Miran Pogačar sa blokiranog autoputa u tom gradu poručuje da se planira da sledeće nedelje bude organizovan protest na jednom mestu u Srbiji i da će on biti radikalizovan.

Povezane vesti

„Videćemo, treba da se napravi generalni dogovor, ali planiramo da bude na jednom mestu. Radikalizacija apsolutno stoji i ovo je radikalizacija danas u Novom Sadu, od trgova i ulica prešli smo na autoput“, rekao je Pogačar i dodao da će protesti biti nastavljeni dok vlada ne povuče ugovore i generalni plan jer Rio Tinto nema šta da radi u Srbiji.

On dodaje da je Novi Sad uspeo da blokira autoput i da razume nervozu putnika, ali da je u pitanju samo sat vremena koji može da znači spašavanje hiljade života i imovine ljudi koja je ugrožena zbog Rio Tinta.

Kaže i da je u pitanju jasna poruka vlastima i da su Novosađani spremni da budu solidarni, ali da i oni imaju lokalne probleme – GUP i poslovanje Galensa.

„Poruka je da će Novi Sad izaći i zbog Rio Tinta i zbog Galensa i vlasti i tu smo i da se borimo i dalje“, kaže.

Povodom najave premijerke Brnabić da je vlada blizu povlačenja ugovora sa Rio Tintom, on kaže da tu nema šta da se verujemo. Dok ne vidimo da Rio Tinto odlazi iz Srbije se ne povlačimo sa protesta i ulica, rekao je Pogačar.

Iz Novog Sada izveštava reporter N1 Filip Lukić:

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare