Pogačar: Pretučeni u Novom Sadu bio uznemiren, većih povreda nije imao

Vesti 04. dec 202115:26 12 komentara
N1

Aktivista Miran Pogačar izjavio je za N1 da je pretučeni mladić u Novom Sadu nakon incidenta bio uznemiren, ali da sem ogrebotina na licu, nekih većih povreda nije imao.

„U jednom trenutku smo čuli da ima provokacija na mostu, i da ima provokatora. Negde oko 12.30, lica koja su stajala sa strane su dobacivala, usledile su provokacije i krenuo je opšti metež. Nas nekoliko je iskočilo da sprečimo da situacija eskalira. U jednom trenutku su jednog momka napali, ja ne znam ni ko je ni šta je, i on je pao na zemlju. Mi smo skočili i zaštitili ga, ja se nadam da je sve ok“, rekao je Pogačar.

Povezane vesti

Dodaje da je tokom protesta povređen i nekoliko demonstranata. Naime, prema njegovim rečima, njih je na Keju u Novom Sadu presrela grupa od tridesetak demonstranata i pretukla ih.

„Pretukli su momke i uzeli su im lične karte. Snimali su ih i pitali ih da li su uzeli 100 evra da dođu na protest. Dečko neće da izađe u javnost, ali je on potpuno plav“, ističe Pogačar.

Napadači su, kako navodi Pogačar, svi bili obučeni u crno i bili su maskirani. Kaže da postoje indicije da je ista grupa uniformisanih mladića odgovorna za oba incidenta.

„Nažalost, ovo je veliki skup. Ovakve stvari se dešavaju. Pozivam  ljude da ne reaguju na provokacije“, poručio je on.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare