Podrška talentima kroz stipendije, donacije i programe usavršavanja

Sofija Glavičić
Promo/Mozzart (na fotografiji Sofija Glavičić)

Kompanija Mozzart i tokom epidemije nastavila da pomaže studentima i obrazovnim ustanovama.

Mozzart asistira obrazovnim ustanovama, a studenti izlaze kao pobednici! Regionalni lider u oblasti igara na sreću već duži niz godina pruža podršku akademcima kroz niz akcija, sponzorstava, stipendiranje onih sa desetkama u indeksu… O društvenoj odgovornosti ove kompanije može se pročitati u diplomskim radovima, a ovakav vid pomoći univerzitetskoj zajednici dobija najviše ocene i u samom Rektoratu.

Podrška mladim talentima nije izostala ni tokom krize zbog korona virusa. Kompanija Mozzart je u prethodne dve godine pomogla brojnim nadama da nastave usavršavanje, a među njima su studenti Stefan Đorđević (diplomirani fizičar i inženjer elektrotehnike, završio je dva fakulteta u roku sa svim desetkama), Veselin Manojlović (upisao doktorske studije na Oksfordu, gde proučava matematičko modelovanje evolucije tumora i rizika za obolevanje od raka), Matija Glišić (student prestižnog francuskog koledža „Ecole Polytechnique“)…

Stefan Đorđević
Promo/Mozzart (na fotografiji Promo/Mozzart (na fotografiji Stefan Đorđević)

Mozzart je nedavno imao jedno bronzano partnerstvo, ali i ono je zlata vredno za studente ako se posmatra kroz prizmu kontinuirane podrške Case Study Show-u od 2017. godine. Ovaj projekat Studentske organizacije ESTIEM omogućava akademcima da se lakše prilagode korporativnom svetu, a kroz edukaciju i rešavanje studije slučaja stiču neophodne veštine za ulazak na tržište rada.

Donacije su dobili i balerina Teodora Vujkov, koja je otišla na master studije u Lisabon, zatim violinistkinja Sofija Glavičić, karatistkinja Emilija Antanasijević, mladi sedmogodišnji kompozitor Andrej Stojanović, kome su obezbeđena sredstva za kupovinu klavira…

Uoči starta nove akademske godine, iz ove kompanije poručuju da se spremaju novi projekti i veliki programi podrške za najveće talente naše zemlje.