Podrška Mozzarta i u novoj akademskoj godini: Uvek na strani mladih talenata

Vesti 25. jul 202215:41 > 15:44 2 komentara
Promo/ Mozzart

Kompanija Mozzart do sada kroz stipendije, donacije i programe usavršavanja pomogla je brojnim genijalcima.

Oni plene svojim uspehom, znanjem osvajaju planetu, sportskim uspesima ruše svetske prepreke, muzičkim talentima probijaju barijere i stvaraju novi svet. Na putu ka uspehu i ostvarenju svojih snova podrška talentima godinama unazad stiže i od kompanija Mozzart koja je prepoznala brojne talente. Balerina Teodora Vujkov je uz pomoć Mozzarta otišla na master studije u Lisabon, mladi sedmogodišnji kompozitor Andrej Stojanović dobio je sredstva za kupovinu klavira, pomoć je stigla i za karatistkinju Emiliju Antanasković juniorsku šampionku sveta, stonoteniserku Hanu Vargu, violinistkinju Sofiju Glavičić. Na listi talenata koje podržava kompanija Mozzart su i studenti Veselin Manojlović koji je upisao doktorske studije na Oksfordu, gde proučava matematičko modelovanje evolucije tumora i rizika za obolevanje od raka, Matija Glišić student prestižnog francuskog koledža „Ecole Polytechnique…

Drim-tim mladih Mozzartovih genijalaca pojačan je i pravom „desetkom“. Ekipi mladih nada naše zemlje kojima ova kompanija pomaže u daljem usavršavanju pridružio se i momak sa dva indeksa i 84 desetki! Diplomirani fizičar i inženjer elektrotehnike Stefan Đorđević završio je dva fakulteta u roku, ne priznajući devetku za ocenu.

Promo / Mozzart

„Mislio sam da ću biti zadovoljan sa prosekom 9,7 ili 9,8 na ETF, jer su svi govorili da je najteži fakultet. Ali, na kraju mi je bio lakši. Poništavao sam devetke, jer sam znao da sam samo pogrešio u računu. Programiranje me nikad nije privlačilo, zanimljivije mi je da računam na papiru. Dobra stvar u tome je što to mogu da radim u svojoj zemlji, ne moram da idem u inostranstvo da bih se bavio naukom. Želim da odem van Srbije da bih uspostavio kontakte, ali planiram da se vratim ovde“, kaže Stefan.

Posle 84 položena ispita, željan je još znanja, a podrška kompanije Mozzart na tom putu će mu biti od velikog značaja.

„Planiram da odem u inostranstvo na još jedan master ili doktorske studije, koje bih mogao i ovde da upišem. Najviše me interesuje oblast kvantne gravitacije i želim da ostvarim kontakte sa najboljim svetskim naučnicima u ovoj oblasti, da idem na konferencije. Podrška kompanije Mozzart na tom putu će mi biti od velikog značaja, jer želim da ostvarim kontakt sa najboljim svetskim naučnicima iz ovih oblasti, a potom da prenosim znanje u našoj zemlji“, kroz osmeh zaključuje mladi genijalac.

Mozzartov tim mladih genijalaca čine talenti iz oblasti nauke, kulture, sporta… Osim podrške njima, kompanija je nedavno pomogla i šest mladih startap timova u okviru projekta Univerzum čije ideje su uz pomoć kompanije Mozzart ugledale svetlost dana i lansirane direktno u poslovni svet.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare