Podrinske ostale bez finansija: Pišemo istinito, a to ne odgovara vlasti

Vesti 10. feb 202210:42 > 11:49 2 komentara

Novine "Podrinske" iz Šapca zbog nedostatka sredstava prestale su da izlaze. Novinarka i glavna urednica Isidora Kovačević kaže za N1 da su ostali bez izvora finansiranja, ali da su se javili ljudi koji bi želeli da doniraju novac ili objave reklamu, pa postoji mogućnost da se "Podrinske" u nekom trenutku ponovo nađu u prodaji.

Morali smo da ostanemo bez prostorija jer nismo imali finansije, naši zaposleni ostali su bez posla, nemamo nijednog zaposlenog, ako bude donacija radićemo volonterski i pokušati da izađemo u štampanom izdanju, a trudićemo se da budemo dostupni na portalu“, priča Kovačević.

Objašnjava da su se finansirali na konkursima, ali naglašava da otkad je promenjena vlast u Šapcu, njima i TV Šabac je ukinuto finnasiranje, dok za ovu godinu medijski konkursi nisu ni raspisani.

„Činjenica je da mi pišemo otvoreno i istinito, a to ne odgovara vlasti. To je razlog što nismo podoban mediji i nemo žemo da dobijemo sredstva. Nikada neće odobriti projekat koji se bavi korupcijom u institucijama. Mi smo se bavili svim političkim dešavanjima i kritikovali, tu smo bili i da pohvaimo i pomognemo, ali gradska vlast ima problem sa onim što Podrinske pišu“, kaže.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare