Podrinske: Naprednjačka vlast u Šapcu crta metu glavnoj i odgovornoj urednici

Vesti 17. dec. 202113:53 > 20:351 komentar
Podeli:
Izvor: N1

Za glavnom i odgovornom urednicom "Podrinskih" Isidorom Kovačević naprednjačka vlast Šapca, pod komandom Aleksandra Pajića, štampala je, na visokokvalitetnom papiru u boji, "poternicu", saopštila je redakcija "Podrinskih", ocenivši da je reč o pozivu na linč i zatražila da policija i tužilaštvo hitno reaguju.

Na ovaj način jasno su, crtanjem mete, stavili do znanja da su u Srbiji novinari najugroženiji, ali i da su bez ikakve zaštite, ocenila je u saopštenju redakcija „Podrinskih“.

Razlog ovog „poziva na linč“ je, kako se navodi, „činjenica da šabački naprednjaci i pored velikog finansijskog pritiska, uskraćivanja svih izvora finansiranja,  na ‘Podrinske’, konstantnih pretnji njihovih botova preko društvenih mreža, nisu uspeli da ‘ugase’ ovaj list i tako spreče da javnost sazna pravu istinu o njihovoj vladavini, ali i svim kriminalnim radnjama i malverzacijama koju Pajić i njegova ekipa čine“.

„Mnogobrojnim člancima o delovanju visokih funkcionera šabačke vlasti, koji su duboko ogrezli u kriminalu, ali i šteti koju strani ‘investitori’ planiraju da naprave u Pocerini, Jadru, Rađevini i drugim mestima u Srbiji, Isidora Kovačević je očito, skrenula pažnju na sebe i postala smetnja za nečasne rabote šabačkih naprednjaka“, ističu u saopštenju „Podrinske“.

Ocenjeno je da je tom „poternicom“ glavna urednica „nedvosmisleno“ označena „kao nosilac slobode medija i slobode misli u Šapcu“ i da naprednjaci to „ne praštaju“.

Zato pozivamo sve državne institucije, pre svega policiju i Tužilaštvo, da hitno reaguju jer je jasno da je i život ove mlade novinarke ozbiljno ugrožen, naglasila je u saopštenju redakcija.

Istovremeno, „Podrinske“ pozivaju „sve kolege i sve medije u Srbiji“ da objave tu informaciju i tako „javnosti skrenu pažnju na činjenicu da su novinari(ke) bez zaštite i da je profesija novinara, koji nisu pod ‘zaštitom’ vlasti, osuđena na odumiranje“.

„Očekujemo i da reaguju sva udruženja koja se bave medijima, slobodom medija, slobodom prava, ženskim pravima i osude ovaj huškački i slobodno možemo reći fašistički čin obračuna sa neistomišljenicima i istinom“, dodaje se u saopštenju.

Redakcija „Podrinskih“ traži i odgovore „ko je naručio štampanje ‘poternice’ i koja štamparija je ‘poternicu’ štampala“.

Poternice dobili i advokat Crnog i maloletnik

Poternice su dobili i Aleksandar Mijailović, advokat Dragana Milovanovića Crnog i maloletni V.A. koji je označen kao „kriminalac“. Tim povodom su u prostorijama Zajedno za Srbiju u Šapcu, Mijailović i majka maloletnog dečaka Snežana Anđelić održali konferenciju za medije, na kojoj su istakli da je to crtanje meta i poručili da će podneti prijave i da traže od institucija da hitno reaguju.

Izvor : Zajedno za Srbiju

„Ja kao majka sam izuzetno potresena i zabrinuta za bezbednost moje porodice, jer ovo nije prvi put da nam se ovako nešto dešava. Sve je ovo u maniru SNS tako što je njima uvek na udaru porodica“, izjavila je Anđelić.

Advokat Aleksandar Mijailović istakao je da se građanima crtaju mete samo zato što imaju drugačije mišljenje od vladajuće partije i poručio da to što se dešava nije normalno.

„SNS u Šapcu izvršila je napad na advokata, novinarku i maloletno dete. To nije normalno. Pretpostavljam da je jedan od razloga to što sam jedan od branilaca Dragana Milovanovića Crnog“, kazao je Mijailović.

Komentari

Vaš komentar