Podneta prijava zbog odlaganja otpadnog mulja u Lepenicu

Vesti 18. jan 202114:50 0 komentara
N1

Ministarstvo zaštite životne sredine Srbije objavilo je da je podneta prijava protiv odgovornog lica zbog nezakonitog odlaganja otpadnog mulja u reci Lepenici.

Navedeno je da je prijava podneta nakon uviđaja inspekcije i izlaska na teren nadležnih službi Grada Kragujevca u pratnji službenika MUP, navedeno je na sajtu Vlade Srbije.

Iz Ministarstva su istakli da su reagovali odmah nakon poziva inspekciji da se sa obale reke Lepenice, na području Kragujevca, nezakonito odlaže velika količina otpadnog mulja u reku, ali nije precizirano protiv koga je podneta prijava.

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović je poručila da u ovakvim slučajevima nema povlašćenih, niti zaštićenih, dodajući da je prošlo vreme kada su ovakvi postupci bili tolerisani ili su prolazili nekažnjeno.

„Današnji primer bahatosti i neodgovornog odnosa prema životnoj sredini i našim rekama zaslužuje najstrožu kaznu, koja treba da posluži kao primer svima koji ubuduće pomisle da otpadni materijal odlože u reku“, naglasila je ona, navedeno je u saopštenju.

Vujović je navela da očekuje da odgovorna lica budu najstrože kažnjena i dodala da je za adekvatno reagovanje u ovakvim situacijama izuzetno važna koordinacija svih nadležnih institucija, što se u slučaju Lepenice pokazalo kao ključno.

„Ulažemo velika sredstva i napore kako bismo zaštitili naše reke, a ovakvi postupci pojedinaca su nedopustivi. Pozivam sve građane da čuvaju životnu sredinu i prijave svaki nezakonit čin koji dovodi do njenog narušavanja“, zaključila je ministarka, navedeno je u saopštenju.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!