Podneta krivična prijava protiv advokata Cvejića zbog polnog uznemiravanja

Vesti 26. jan 202216:08 0 komentara
Shutterstock

Advokati Zlata Rašević i Bojan Čedić saopštili su da su u ime Emilije Timošenko Petrović, advokatice iz Beograda, podneli krivičnu prijavu nadležnom Tužilaštvu protiv advokata Aleksandra Cvejića zbog polnog uznemiravanja.

Oni su u pisanoj izjavi medijima izrazili žaljenje da ni posle obraćanja javnosti njihove klijentkinje na konferenciji za medije o napadima kojima je bila izložena, o ovom događaju nije bilo institucionalne reakcije disciplinskih organa Advokatske komore na postupke koje je njihova klijentkinja stavila na teret Cvejiću.

„Smatramo razočaravajućim da je ovaj događaj dosad ostao i bez komentara advokatice Jasmine Milutinović, koja je kao prva žena predsednica (Advokatske komore Srbije) u istoriji sprske advokature imala posebnu i moralnu obavezu da stane u zaštitu kolegenice izložene nasilju zasnovanom na rodnoj osnovi“, ocenili su advokati Rašević i Čedić u saopštenju.

Oni su pozvali sve aktiviste za prava žena, kao i organizacije civilnog društva, da stanu u zaštitu njihove klijentkinje.

Naveli su da je Petrović Timošenko bila prva među advokatima koja je upozorila javnost na pokušaje u Narodnoj skupštini da se zahtevi advokata ispoljeni na protestima tog proleća izmanipulišu u korist banaka, i da je nakon toga postala meta pritisaka od strane Cvejića, koji je nedavno tužio Advokatsku komoru Beograda zbog Odluke o obustavi rada.

Timošenko Petrović je 14. januara na konferenciji za medije izjavila da se suočava sa internet nasiljem kolege koji joj, kako je rekla, preti objavljivanjem njenih intimnih snimaka. Ispričala je da je snimke objavio prvobitno njen nekadašnji emotivni i poslovni partner kao vid osvete, pošto se obratila medijima sa informacijama o zlostavljanju koje je od njega pretrpela.

Naglasila je da je te snimke uspela da ukloni sa portala posle nekog vremena.

„Od pre šest meseci, kolega koji je bio u organima Advokatske komore Srbije stalno mi preti tim snimcima na Viber grupama u kojima su članovi advokati, preti da će ih ponovo objaviti. Ti snimci su mi uništili život…kada se desilo to sa Privrednim sudom…iskreno, htela sam da se ubijem“, ispričala je Timošenko-Petrović na konferenciji u Medija centru.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!