Podignuta optužnica za ubistvo bivšeg vođe navijača Partizana

Vesti 16. sep 202215:383 komentara
Izvor: N1 info

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv tri okrivljena da su kao saizvršioci na podmukao način 19. marta ove godine oko 15 časova u Obrenovcu ubili Branislava P, saopšteno je iz tužilaštva. .

Kako su pisali mediji, radi se o Branislavu Penčiću Banetu, koji je 2009. godine bio označen kao vođa ekstremne navijačke grupe Partizana „Head hunters“.

Pročitajte još:

Za teško ubistvo optuženi su Damir P. (26) koji se nalazi u bekstvu, Šain U. (52) i Igor B. (44), navodi se u saopštenju.

Damir P. se tereti i za nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja, a Šain U. i za falsifikovanje isprave.

Optužnica je predata Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrđivanju.

Tužilaštvo je predložilo sudu da se Damiru P. sudi u odsustvu, kao i da drugoj dvojici optuženih produži pritvor.

Damir P. je optužen da je ubio Branislava P. iz oružja koje je neovlašćeno nosio, dok su mu Šain U. i Igor B. u tome bitno pomogli.

Kako kažu u tužilaštvu, nakon što su prethodnih dana osmatrali kretanje oštećenog, Damir P. i Šain U. su ga sačekali na parkingu na kojem inače parkira svoje vozilo.

Pošto je izašao iz automobila, Damir P. je iz pištolja sa prigušivačem ispalio više hitaca u pravcu grudnog koša Branislava P, usled kojih je prevezen u Urgentni centar gde je preminuo, navodi se u optužnici.

Damir P. se potom, kako se navodi, vratio u vozilo u kojem ga je čekao Šain U, a potom su se našli sa Igorom B, koji je Damira P. odvezao do autobuske stanice u Beogradu.

Šain U. se sam odvezao do autobuske stanice u Beogradu gde je ušao u autobus koji ide za Suboticu.

Kod njega su prilikom hapšenja policijski službenici pronašli falsifikovana dokumenta Republike Hrvatske.

Komentari

Vaš komentar