Podignut najviši stepen borbene gotovosti Vojske i policije

Vesti 26. dec 202222:16 532 komentara
Ministarstvo odbrane

Predsednik Srbije i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić naredio je da Vojska Srbije i sve jedinice MUP-a budu u najvišem stepenu borbene gotovosti.

„Predsednik Srbije kao vrhovni komandant je večeras naredio da Vojska Srbije od noćas bude u najvišem stepenu borbene gotovosti odnosno pripravnosti do nivoa upotrebe oružane sile, odnosno oružanog potencijala Vojske Srbije“, rekao je ministar Miloš Vučević.

Kako ja naveo, „to nas podiže na najviši nivo do akcije koji sprovodi Vojska Srbije čuvajući teritorijalni integritet i suverenitet Srbije i štiteći sve građane Srbije i sprečavajuči progrom i teror nad Srbima ma gde žive“.

I ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić kazao je da je „po naređenju predsednika“ naložio podizanje pune borbene gotovosti svih jedinica MUP-a.

„Shodno naređenju predsednika Republike i vrhovnog komandanta Vojske i oružanih snaga Srbije Aleksandra Vučića, naložio sam podizanje pune borbene gotovosti svih jedinica MUP-a, Žandarmerije, SAJ-a i Policijske brigade, koliko odmah da se stave pod komandu načelnika generalštaba i posednu položaje predviđene operativnim planom“, izjavio je Gašić.

Ranije danas, Vučić je naložio da se preduzmu sve mere kako bi se zaštitio srpski narod na Kosovu.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare