Podela vitamina kao uvod u kampanju – Vučić negira i „zaboravlja“ prošlu godinu

Vesti 06. apr 202119:1431 komentara
Podeli:

Da li je, osim u kampanju za promociju imunizacije, predsednik Aleksandar Vučić ušao i u preuranjenu predizbornu, deljenjem vitamina i novčane pomoći penzionerima? Ako njega pitate, takve sumnje su neosnovane, jer su slične postojale i prošle godine, pa se ništa nije dogodilo. Sagovornici N1 s druge strane podsećaju - zapravo je bilo potpuno suprotno od onoga što tvrdi predsednik i dodaju da je ovo još jedan primer dezavuisanja istine.

Mineral cink, vitamini D3 i C u kesi sa državnim grbom biće mali znak pažnje i zahvalnosti za sve što su penzioneri uradili za svoju zemlju – poručuje predsednik Srbije.

„Jer ste to zaradili, mnogo toga izgradili, sve napravili u našoj zemlji što smo mi nasledili“, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Povezane vesti:

Ali to nije sve, osim zdravih suplemenata, najstariji će dobiti i novčanu pomoć. Kada je predsednik tako darežljiv, deo javnosti se zapitao – da li sledi još neko iznenađenje? Recimo, izbori možda već najesen? Pokušao je to da sazna i novinar Srđan Predojević.

Predojević: Pa jeste li Vi zaista u predizbornoj kampanji, pa sve ovo što nam govorite radite u tom cilju ili…?

Vučić: Pa ljudi, to su govorili i prošle godine, kada smo davali one helikopter pare po 100 evra svakom stanovniku Srbije. Jesu rekli – biće izbori? Jel tako bilo, Srđane? Pa jel tako bilo? Pa jeste. Pa jesu bili neki izbori? Pa to je svake godine priča ista, šta god da uradite, šta god da napravite, šta će drugo da kažu.

Rekao bi neko – predsednika ne služi sećanje, jer su prošle godine manje od mesec dana nakon „preletanja helikoptera“, građani izašli na birališta.

U „Istinomeru“ ne veruju u predsednikovu zaboravnost

U redakciji „Istinomera“ ne veruju u predsednikovu zaboravnost, naročito jer je bio jedan od glavnih aktera predizborne kampanje. Ocenuju da je reč o manipulaciji, koja je začudila čak i one koji dnevno proveravaju ono što govori.

„Prevazišao je ovog puta, rekla bih, sam sebe, jer je sam postavio pitanje vrlo svesno znajući odgovor na njega i sam je dao odgovor koji je apsolutno netačan“, kaže Milena Popović iz Istinomera.

Čudi se i sociolog Ratko Božović kako se, prema njegovim rečima, manipuliše realnošću. To je poništavanje komunikacije i „odraz postistine“ u kojoj živimo, konstatuje on.

„Nije važno šta je bilo i šta jeste, nego ono u šta vas mogu ubediti. Odnosno, ono što ja kažem. Ono što ja kažem – to je tačka“, objašnjava sociolog Ratko Božović.

Kako je moguće da to prolazi? Božović objašnjava – izgleda da nema ko da dovede u pitanje tu tačku.

„Sve je to deo ovog našeg košmara u kom ne postoji ni kritička javnost, ni slobodna javnost, ni sloboda postavljanja pitanja, niti odgovora na pitanje“, kaže Božović.

„Nema nikakve odgovornosti za izgovorene laži i zato sada može da se izgovori u živom programu, u „prajmtajmu“ šta god neko poželi bez ikakvih konsekvenci i posledica“, dodaje Popović.

Popović napominje – na manipulisanje javnosti smo već navikli, ali postoji nešto opasnije, a to je izostanak reakcije novinara koji je sa njim razgovarao, jer ako se odbaci pretpostavka da je reč o neiskustvu, onda se dolazi do zaključka da je svesno saučesnik u manipulaciji.

Komentari

Vaš komentar