Počinje sezona kupanja na Tašu, napravljen i bazen za bebe

Vesti 14. jun 202211:56 0 komentara
Beoinfo

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio je da u sredu 15. juna počinje letnja sezona kupanja u Sportskom centru "Tašmajdan”. Vesić je kazao da je završena rekonstrukcija dečjeg bazena, koji je sada skoro duplo veći, kao i da je napravljen bazen za bebe.

„Dečji bazen sada ima 220 kvadratnih metara, a imao je 110. Ima dve dubine, 60 i 110 centimetara. Dubina bazena za bebe je 30 centimetara, voda se greje, tako da i bebe sada imaju svoje sadržaje na Tašmajdanu“, naglasio je Vesić.

On je podsetio da je prošle godine urađena rekonstrukcija velikog bazena, tako da je sada potpuno završena obnova bazena na Tašu.

Ovo je naš najstariji bazen, sa najdužom tradicijom, gde dolazi najviše ljudi. Pre nekoliko godina smo obnovili zatvoreni bazen, tako da je urađeno sve što je i trebalo da se uradi. Narednih decenija neće biti potrebe da se bilo šta radi“, rekao je Vesić, prenosi Beoinfo.

Prema njegovim rečima, u julu će biti organizovano i noćno kupanje kada temperature budu više, i to u terminu od 20 do 23 sata, što se, kako je istakao, pokazalo popularnim kod građana.

Beoinfo

„Krećemo i sa programom za školarce. To znači da će svi sa đačkom knjižicom moći od 1. jula da dolaze besplatno na bazene, jer njihov dolazak plaća Grad Beograd. Na taj način želimo da im pomognemo i da utičemo na njih da više vremena provode na bazenima“, dodao je Vesić.

Direktor SC „Tašmajdan” Milan Novović je rekao da je sve spremno za veliko otvaranje letnje sezone.

„Voda će i dalje biti izuzetnog kvaliteta. Radno vreme je kao i ranijih godina od 10 do 19 sati i čim se ukaže prilika, počeće noćno kupanje od 20 do 23 sata“, naveo je Novović, podsećajući da je sreda besplatni đački dan za osnovce i srednjoškolce sa teritorije grada Beograda.

Gradska sekretarka za sport i omladinu Dragana Belojević rekla je da Grad Beograd i Sekretarijat za sport i omladinu svake godine organizuju đačke raspuste u svim sportskim centrima te da će i ove godine biti organizovani besplatni sportski kampovi i plivanje za početnike i plivače.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!