Održan skup podrške Novaku Đokoviću ispred Skupštine

Vesti 06. jan 202215:28 > 15:44181 komentara
Podeli:
Izvor: N1

Stotinak građana okupilo se ispred Doma Narodne skupštine u Beogradu kako bi, na poziv oca srpskog tenisera Novaka Đokovića pružili podršku najboljem svetskom teniseru zbog tretmana koji je doživeo pri pokušaju ulaska u Australiju. Protest je trajao oko pola sata, a Srđan Đoković najavio je da će protest biti održan i sutra, te da će biti masovniji.

Povezane vesti:

Okupljeni građani nosili su zastave Srbije, a jedan od njih držao je transparent sa natpisom „Ne postoji granica koju ti ne možeš da pređeš“.

Učesnici skupa skandirali su protiv vakcinacije, a među okupljenima je bila i ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević, koja je i članica Kriznog štaba za suzbijanje epidemije korona virusa u Srbiji.

Novak Đoković se nalazi u hotelskom karantinu nakom što mu je odbijena viza za ulazak u Australiju, gde je trebalo da brani titulu na Australijan openu, koji počinje 17. januara.

On je dobio medicinsko izuzeće da igra na prvom grend slem turniru u sezoni, pošto nije vakcinisan protiv koronavirusa, ali mu je po dolaksu u Australiju viza odbijena.

Đoković je trebalo da bude deportovan, ali se to neće dogoditi do ponedeljka, pošto je prvi teniser sveta uložio žalbu na odbijanje vize.

Komentari

Vaš komentar