SNS i SPS nastavljaju saradnju i u budućnosti

Vesti 26. okt 202117:26 > 19:40 26 komentara

U sedištu Srpske napredne stranke (SNS) održan je sastanak rukovodstava Srpske napredne stranke (SNS) i Socijalističke partije Srbije (SPS), koje predvode lideri Aleksandar Vučić i Ivica Dačić. Vučić je po završetku sastanka rekao da postoji dobra volja u obe političke partije da nastave sa saradnjom. "Naša saradnja će biti nastavljena, a u kom obliku i kojim formatima ćemo vas obaveštavati u narednim periodu", kaže Vučić.

Održali smo sastanak sa predstavnicima SPS, razgovarali o budućim aktivnostima, o politici koju treba da vodimo i kako Srbija treba da izgleda u narednom periodu, rekao je Vučić.

Povezane vesti

Dodao je da su dogovorili formiranje stalne radne grupe između dve političke partije koje bi trebalo da rade na usaglašavanju svih političkih procesa, od političkog delovanja, do saradnje u samom izbornom procesu, medijskog predstavljanja, rezultata koje su zajednički napravili i do onoga šta žele da urade.

„Dogovorili smo i pripremu političkog sporazuma za budućnost kako posle izbora da delujemo zajednički, kako da osiguramo nastavak promena“, rekao je Vučić.

Kaže da je važnije od svega da postoji dobra volja u obe političke partije da nastave sa saradnjom, da ona bude produbljena i da donese mnogo dobrog građanima Srbije.

Naglasio da je to što će partije da rade jednu ili drugu stvar nije važno, već da je važno šta će to doneti građanima.

„Verujem da naši razgovori idu u najboljem mogućem smeru, saradnja će biti nastavljena, a u kom obliku i kojim formatima odluke ćemo donositi u narednom periodu i o tome ćemo vas obaveštavati“, rekao je Vučić.

Vučić je dodao i da su nastavili pripreme za skupštinu SNS, koja će biti održana 13. novembra, i rekao da će tada biti predstavljen dokument „Srbija 2030. godine“, sa planom i programom te stranke.

„Smatram da je važno da pred ljude izađete sa izveštajem o onome što ste uradili, ali i sa vašim planovima i programima za budućnost“, ocenio je Vučić.

U delegaciji SNS bili su Aleksandar Šapić, Darko Glišić, Miloš Vučević, Milenko Jovanov i Marija Obradović, a naknadno se priključila i premijerka Ana Brnabić.

Socijaliste, pored Dačića, zastupali su Aleksandar Antić, Dušan Bajatović, Vladan Zagrađanin, Žarko Obradović, Đorđe Milićević i Novica Tončev.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare