Počela masovna vakcinacija u Kruševcu

Vesti 19. jan 202116:59 6 komentara
Foto: Shutterstock

Masovna vakcinacija građana Kruševca protiv koronavirusa počela je u Hali sportova koja je preuređena za to.

Među prvima su bili stariji od 65 godina, a na vakcinaciju su pozvani i ostali iz prioritetnih grupa: policije, vojske, prosvete. Oni su, kako su nadležni rekli novinarima, mogli da i samoinicijativno dođu da bi bili vakcinisani.

Direktor Zavoda za javno zdravlje, Predrag Pavlović kazao je novinarima da je u Kruševac stiglo 2.700 doza kineske vakcine, a istakao da su vakcine svih proizvođača bezbedne, ispitane i imaju dozvolu Agencije za lekove.

Onima koji se kolebaju koju vrstu vakcine da prime objasnio je da je kineska napravljena kao što se pravi vakcina protiv gripa – od virusa koji je umrtvljen, te je njena pouzdanost i sigurnost praktično ista kao kod vakcina protiv gripa koje su ljudi godinama primali.

Direktorka Doma zdravlja Marina Kostić kazala je da u Hali sportova deset ekipa radi u dve smene, te dnevno tu može da se vakciniše 750 ljudi, a imunizacija se obavlja na još devet mesta u seoskim i gradskim ambulantama.

Gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović pozvala je građane, posebno starije od 65 i ostale one koji su u prioritetnim kategorijama, da se jave i dođu da se vakcinišu.

Radojka Makragić (67) i Milomir Petronijević (79), koji su bili među prvima, kazali su da su se vakcinisali da bi mogli da se vrate uobičajenom životu.

„Vakcinisala sam se jer bez vakcinacije ne može da opstane stanovnštvo. Ne želim više da trpimo maske, da sedimo kod kuće svi, kao da smo osuđeni“ kazala je Radojka Makragić, a Petronijević da mu je dosad posebno nedostajala šetnja.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare