Počela kampanja za lokalne izbore na Kosovu, prvog dana uglavnom u medijima

Vesti 16. sep 202121:20 > 21:24 2 komentara
priština kosovo
N1

Danas je prvi dan izborne kampanja za izbore za gradonačelnike i odbornike 38 opština na Kosovu zakazane za 17. oktobar i ona se prvog dana odvija oglavnom u medijima i na društvenim mrežama.

Zbog ozbiljne situacije sa epidemijom koronavirusa, ovaj put su političke stranke smanjile svoje aktivnosti na terenu.

Pokret Samoopredeljenje tokom dana organizovao je skupove sa građanima u Podujevu i Kosovo Polju, ali poštujući ograničenja utvrđena u antikovid merama.

POVEZANE VESTI

Najveća opoziciona stranka, Demokratska partija Kosova (DPK) odlučila je da počne zvaničnu kampanju na društvenim mrežama, a isto je učinio i Demokratski savez Kosova (DSK).

Sastankom sa grupom od dvadesetak aktivista izbornu kampanju je počeo kandidat za gradonačelnika Prištine iz redova Alijanse za budućnost Kosova Daut Haradinaj.

Socijaldemokratska inicijativa Kosova je izbornu kampanju počela u Prizrenu, gde je njihov kandidat za gradonačelnika Zafir Beriša predstavio kandidate za odbornike iz opštine Prizren.

DPK, DSK i ABK su najavile da će sem pet poslednjih dana pred izbore, kampanju uglavnom voditi putem socijalnih mreža, dok će poslednja pet dana imati susrete sa građanima, ali kako su najavili, uz strogo poštovanje anti kovid mera.

Izborna kampanja traje do 15. oktobra, dok 16. oktobra počinje izborna tišina.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare