Plenković kaže da nema širinu slike o Perišu, MUP ga poziva da ne ometa potragu

Vesti 06. jan. 202217:12 > 17:1425 komentara
Podeli:
Izvor: TANJUG/STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Premijer Hrvatske Andrej Plenković izjavio je, povodom nestanka Splićanina Mateja Periša u Beogradu, da mu se čini da ne dobijaju od nadležnih zvanične informacije do kraja. Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije pozvalo je hrvatskog premijera da svojim komentarima "ne ometa" pripadnike srpske policije u potrazi za Perišem.

„Jako mi je žao, u kontaktu sam od prve sekunde i sa Božinovićem (hrvatskim ministrom unutrašnjih poslova), ministrom spoljnih poslova, kao i sa svim predstavnicima srpskih vlasti. Imam dojam da nemamo širinu slike, nadamo se najboljem. Dok nemamo zvanične informacije do kraja, osim interesa za to i izražavanja žaljenja, ne mogu da komentarišem bilo čije izjave“, rekao je Plenković.

Predsednik Vlade Hrvatske je dodao da „nije bitno šta je rekao Vulin“.

„Reč je o hrvatskom državljaninu koji je za praznike otišao u Beograd i zanima me da saznamo potpunu informaciju“, zaključio je.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije pozvalo je hrvatskog premijera Andreja Plenkovića da svojim komentarima „ne ometa“ pripadnike srpske policije u potrazi za državljaninom Hrvatske Matejom Perišem, koji je u novogodišnjoj noći nestao u Beogradu.

Iz tog ministarstva su optužili predsednika Vlade Hrvatske da „nema poštovanja za trud srpske policije“.

„Svi policajci u Policijskoj upravi za grad Beograd, kao i pripadnici rečne jedinice, ronilaca Žandarmerije, UKP i svih drugih linija rada, ne pitajući za praznik ili radno vreme, daju sve od sebe da se nestanak razreši i istina sazna. To bi radili za svako ljudsko biće i jedino što nas ne zanima je državljanstvo ili nacija čoveka za kojim tragamo“, piše u saopštenju MUP.

Pozvali su premijera Hrvatske da „pokaže poštovanje“ prema porodici nestalog i da svojim „besmislenim komentarima o nestanku mladića, gosta Beograda“, ne ometa pripadnike srpske policije.

Komentari

Vaš komentar