Platinasti jubilej kraljice Elizabete II obeležen u Beogradu

Vesti 09. jun 202222:59 6 komentara
MEKLAUD I BRNABIC
Tanjug/Dragan Kujundžić

U rezidenciji britanske amabasadorke u Beogradu svečanim prijemom je obeležen "Platinasti jubilej" i zvaničan rođendan kraljice Elizabete II.

Domaćini prijema bili su ambasadorka Ujedinjenog Kraljevstva Šan Meklaud i njen suprug Ričard Robinson. Prisustvovalo je oko 400 zvanica iz političkog, poslovnog, javnog i kulturnog života Srbije.

POVEZANE VESTI:

Istovremeno, obeleženo je i 50 godina od kraljičine zvanične posete Beogradu i SFRJ.

Tim povodom, JKP „Zelenilo Beograd“ restauriralo je stablo i memorijalnu tablu u Parku prijateljstva na Ušću. Britanska ambasada je u neposrednoj blizini posadila 70 novih stabala atlantskog kedra.

Partneri u organizaciji obeležavanja jubileja bile su kompanije AstraZeneca, British Motors, G3 Spirits, G4S, JCB, McCulloch Wines, Pernod Ricard i Unilever.

Podršku su pružili i Crveni Krst Beograda, udruženje građana „Evo Ruke“ i umetnički ansambl ministarstva odbrane i Vojske Srbije „Stanislav Binički“, koji je izveo nacionalnu himnu i tradicionalne i pop/rok kompozicije.

Kraljica Elizabeta II ove godine je postala prvi britanski monarh koji obeležava „platinasti jubilej“, odnosno 70 godina službe građanima Ujedinjenog Kraljevstva, prekomorskih teritorija i Komonvelta. Kraljica Elizabeta II najdugovečniji je britanski vladar i drugi najdugovečniji vladar u istoriji.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare