Pivljanin o proslavi titule: Šta slave u propaloj ligi i ko je to finansirao?

Vesti 23. maj 202110:28 > 11:38 69 komentara
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC

Novinar Ranko Pivljanin je, komentarišući proslavu Zvezdine titule u fudbalu, upitao koliko to košta, jer je, kako kaže, očigledno da je u pitanju ozbiljna logistika, ko je to finansirao, ali i šta se slavi u propaloj ligi.

Upitan o tuči posle Zvezdine proslave, kaže da je to nastavak uobičajenog huliganskog folklora.

Povezano:

„Ja ne znam ni šta oni slave, u tako propaloj ligi, gde se nameštaju utakimice, koja je pod paskom Evropske federacije fudbalske, gde od fudbala ni to početno slovo ne postoji, šta su oni slavili ja pojma nemam. I način na koji su slavili je posebna priča, video sam da je maltene blokiran rečni saobraćaj na Ušću“, kaže gost N1.

Neću da prejudiciram ni da nagađam, ali morala je da bude ozbiljan logistika da bi se to uradilo, rekao je Pivljanin o proslavi titule na reci.

Ne znam ko je to finansirao i to bi bilo zanimljivo videti i koliko to košta, kaže gost N1.

„Ti huligani i taj u krajnjoj liniji polusvet, oni i ne gledaju utakmicu, oni su okrenuti u drugu stranu, skinuti do pola, urliču, vrište, svađaju se, tuku se, nisu imali kapacitet da naprave nešto tako grandiozno“, naveo je.

Podsetimo, tužilaštvo je saopštilo da je privedeno 109 osoba, a da je 10 zadržano nakon tuče koja se dogodila posle proslave Zvezdine fudbalske titule. Pojedini mediji su javili da je došlo do sukoba sa obezbeđenjem lokala koje su činili Partizanovi navijači. Huligani su lomili inventar, a uplašeni gosti su se sakrili u ugostiteljskim objektima.

Kad je u pitanju to šta ko plaća, da podsetimo da je zamenik gradonačenika Beograda Goran Vesić najavio da će Fudbalski klub Crvena zvezda platiti čišćenje priobalja Save i Dunava gde su navijači tog kluba proslavili osvajanje titule, a samu proslavu nazvao je spektakularnom.

„Navijači Crvene zvezde proslavili su večeras na beogradskim rekama titulu prvaka Srbije na spektakularan način“, objavio je Vesić na svojoj Fejsbuk stranici u subotu uveče, navodeći da će „odmah po završetku proslave na teren izaći ekipe JKP Gradska čistoća da urede obalu kako bi do ujutru sve bilo čisto“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare