Pivljanin: Legitimno je da se branimo, oni atakuju na zdrav razum

Vesti 19. okt 202109:24 > 09:3328 komentara
Podeli:
Izvor: N1

Urednik portala Nova Ranko Pivljanin izjavio je u Novom danu da je jedina šansa opozicije na predstojećim izborima ujedinjenje i izlazak na njih, jer kako je ocenio, "ovaj put bojkot nije opcija". On se složio sa stavom Vuka Jeremića o revanšizmu. "Kada je Jeremić govorio o revanšizmu, pisao sam da ne volim taj izraz, i voleo bih da se u tim kategorijama ne razmišlja. Međutim, posle svega što se događa, posle ovih 'primata' na ulicama koji traže slobodu za ubicu premijera i unutarstranačkih ratova kriminalnih klanova režima - imamo pravo na legitimnu odbranu svog integriteta", istakao je on.

„Ja hoću da gajim nadu da je zajednička lista opozicije neka šansa da više njih uđe u parlament i da taj parlament ne liči na ovo na šta sada liči. Takođe, da ne bude to samo priča da su se oni dokopali nekog novca državnog da bi održavali te stranke, jer ja ne znam ko su donatori stranaka. Da kažemo da Đilas ima neki novac koji može da foinansira tu ‘igranku’, ali ne znam za ostale stranke. Treba težiti da se dobije kakav takav balans na političkoj sceni, jer ovo više nema nikakvog smisla“, rekao je Pivljanin.

Povezane vesti

Prema njegovim rečima, nema regularnih uslova za održavanje izbori, ali napominje da „ima potrebe“.

„Evropa, odnosno neki faktori koji nadgledaju ovaj cirkus, ovaj rezervat, su prilično digli ruke. Evropska komisija rediguje izveštaj u pozitivnom pravcu, i meni je to zaista čudno. Ne mislim da mi treba se radujemo zato što neko daje loše izveštaje o našoj zemlji, već zato što to proživljavamo i što to treba konstatovati, ne bi li se to nekako promenilo. Dakle, na tu stranu se ne možemo uzdati i mislim da je potrebna neka borba, pa i iz očaja“, rekao je Pivljanin i dodao da je ujedinjenje opozicije jedina šansa za nju.

Podseća da se slično desilo i 2000. godine, sa tim da su okolnosti malo drugačije, ali napominje da su „vladar, njegovi motivi, i način vladanja isti“.

„S tim što je ovo multiplikovan Slobodan Milošević. Ovo (Aleksandar Vučić) je otišlo korak dalje“, istakao je urednik portala Nova.rs.

On je napomenuo da je Narodna stranka trebala, „makar iz ofa“ trebalo da dobije podršku ostalih opozicionih partija na izborima u Negotinu, kako bi dobili više poslanika u lokalnom parlamentu.

Izvor : N1

„Ne može uspeh jedne opozicione političke partije biti šteta za bilo kog drugog. Mislim da će grupa od četiri ili pet opozicionih stranaka nastupiti zajednički na predstojećim izborima, pošto bojkot nije opcija ovaj put“, naglasio je gost N1.

Slaže se sa stavom Vuka Jeremića da mora postojati spremnost na fizičko suprostavljanje, neku vrstu građanskog otpora i da to mora biti sastavni deo priprema za izbore.

„Kada je Jeremić govorio o revanšizmu, pisao sam da ne volim taj izraz, i voleo bih da se u tim kategorijama ne razmišlja. Međutim, posle svega što se događa, posle ovih primata na ulicama koji traže slobodu za ubicu premijera, unutarstranačkih ratova kriminalnih klanova režima, imamo pravo na legitimnu odbranu svog integriteta. I mislim da je on tu u pravu. Legitimno je da se branimo, jer oni atakuju na zdrav razum“, naveo je Pivljanin.

Smatra da opozicioni lideri i predstavnici trebaju da budu na terenu i da prenesu svoju poruku grđanima Srbije.

Ocenjuje da su neki građani Srbije iz raznih rakloga „predali svoje živote Vučiću u ruke“, a da im on vraća na taj način što crta tabele na televizijama i „pravi muzej iluzija“.

Komentari

Vaš komentar