Ping-pong između Hrkalović i Stefanovića se nastavlja, uvučen i Milenković

Vesti 22. jun 202219:18 > 20:48 15 komentara

Više javno tužilaštvo u Beogradu traži da, zbog navoda koje je iznela Dijana Hrkalović, MUP ponovo proveri inspektora Slobodana Milenkovića, koji je razotkiro plantažu marihuane u Jovanjici. Dijana Hrkalović je, u međuvremenu, ponovila svoje optužbe u novom intervjuu, i dodala nove u sličnom tonu pritov svog nekadašnjeg šefa Nebojše Stefanovića. Ali i protiv nezavisnih medija jer, kaže, pokušavaju da ospore njen intervju.

Slobodan Milenković, inspektor koji je otkrio najveću plantažu marihuane na ovim prostorima i pod čijim rukovodstvom su podignute dve obimne optužnice, na kojima su i pripadnici službi bezbednosti, opet treba da dokazuje šta je radio. Prošao je dve provere i dva puta poligraf.

Pročitajte još:

Sada je Više javno tužilaštvo naložilo Unutrašnjoj kontroli policije da ga opet proveri jer Dijana Hrkalović tvdi da je Jovanjicu namestio zajedno sa tadašnjim ministrom Nebojšom Stefanoviećm.

„Postupanje tužilaštva i SUK-a neophodno je radi provere navoda bivše državne sekretarke MUP-a Dijane Hrkalović datih medijima, koji sami po sebi nisu relevantni za pokretanje krivičnog postupka, ali zahtevaju odgovarajuću proveru“, saopštenoje iz VJT.

Tužilaštvo za organizovani krimnial je u utorak saopštilo da istupi Hrkalović, a oni se tiču najvećim delom ministra Stefanovića, nemaju snagu dokaza. Izjave o policijacu za beogradsko Više tužilaštvo su, pak, razlog za još jednu proveru.
Oglasila se i advokatska kancelarija koja brani Milenkovića.

„Ali zato Tužilaštvo vidi svoju nadležnost u informaciji oko navodnih nezakonitih aktivnosti Milenkovića, koji umesto zaštite i podstreka za sebe i svoj tim već u dužem periodu je u profesionalnoj tenziji sa brojnim moćnicima zbog svoje istrajnosti u otkrivanju učešća visokih službenika vojnih i civilnih bezbednosnih službi u aferi Jovanjica. Selektivnim postupanjem kao i nepostupanjem, nadležne institucije šalju javne poruke lojalnosti nekoj grupi i doprinose, razvoju infrastrukture krivčnopravne nedodirljivosti za one koji su na „pravoj strani“, ali i obeshrabrivanju onih koji su nosioci profesionalnog integriteta i hrabrosti“, saopšteno je iz advokatske kancelarije Zdenka Tomanovića, koji zastupa Milenkovića.

Hrkalović je u najnovijem intervjuu za televiziju Hepi opet optuživala Milenkovića.

Jelena Veljković novinarka BIRN-a smatra da, osim abolicije predsednika Srbije od odgvornosti, optužbe Hrkalović služe i da se obore predmeti pred Sudom za organizvoani kriminal.

„Rekla bih da je Jovanjica ipak negde glavni cilj, glavni cilj je zapravo rušenje dve optužnice koje su podignute u slučaju Jovanjica i da bi se na taj način zapravo izbrisali trgaovi koji vode ka samom vrhu države“, ocenjuje Veljković.

U novom inervjuu Hrkalović se naizmenično divi predseniku Srbije, poziva Stefanovića na odgvorsnot za prisluškivanje Vučića, kaje što mu je poverovala da sve radi po nalogu predsednika, optužuje dalje za veze sa klanovima, negira svoje, i kroz ceo intervju pita zašto tužilaštvo ne reaguje na njene izjave.

„Oni moraju da provere po zakonu, moraju da pošalju zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja i da me saslušaju, a onda da pokrenu postupak protiv Stefanovića. Pa da onda utvrđuju činjenice i sve ostale okolnosti“, rekla je Hrkalović za Hepi.

„Medijska odbrana Hrkalović, optužbe i kontraoptužbe koje razmenjuju ona, bivša državana sekretarka, jedan ministar i jedan poslanik, svi iz iste, vladajuće stranke, i sve što to prati predstavljau napad na sudstvo“, smatra advokat Božo Prelević.

„Vi u stvarti putem medija pokazujete kako snažno rušite sud, i tužilaštvo. I kako ste srušili polciju i kako ste srušili službe bezbednosti i pokazujete kako posle vas država neće postojati. I to je najveća tragedija. Šta je rekao neša Dijani… koga briga šta je rekao Neša Dijani“, ističe Prelević.

Svoje ćutanje pred nadležnim organima Hrkalović je objasnila time da je štitila Stefanovića. Tako je objasnila i posetu osuđenom ubici Zvezdanu Jovanoviću, za šta sada misli da će se okrenuti protiv nje.

„Zvezdan mu je poslao neko preteće pismo, ovaj se uplašio i oduzeo od života i rekao meni da idem i da ga smirim. Ja jedna žena odem da ga zaštitim. Videćete, biće to u medijima, kako ja idem da razgovaram sa osuđenicima u Zabeli“, kazala je Hrkalović.

U kom pravcu će dalje ići ping-pong otpužbi između nekadašnjih kolega, koji se međusobno optužuju za izvršenje krivičnih dela – nije jasno. Ali čini se da će se nastaviti.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare