Pijačni prodavci: Kase bi značile moj kraj, ne bih imao da hranim unuke

Vesti 13. apr. 202210:1827 komentara
Podeli:

Pijačni prodavci okupili su se ispred tržnog centra Ušće odakle kreću u protest beogradskim ulicama zbog uvođenja elektronske fiskalizacije na pijacama. Oni planiraju da dođu do Slavije i zaustave saobraćaj. Jedan od okupljenih radnika iz Aleksinca za N1 kaže da se sa ovim problemom radnici bore dugi niz godina. "Niko nam nije uveo kase, Siniša Mali hoće", rekao je.

Kaže da je penzioner, sa penzijom od 14.000 dinara.

Povezane vesti:

„Stavljaju nas u koš sa firmama, nemoguće je imati kasu na buvljaku, ne znam čemu ovo vodi. Čuli smo da je prihvaćeno da se odloži do oktobra. To bi bio moj kraj, ne bih imao da hranim unučad, ni za hleb, sin mi ne radi, žena mi ima 14.000 penziju, ali to nije povod da mrzimo nekoga. Došlo nas je tridesetak, radimo godinama na buvljaku“, rekao je on.

Drugi radnik iz Kikinde je rekao da bi uvođenje fiskalnih kasa značilo gašenje radnih mesta.

"Znaju oni naše uslove, na dva kvadratna metra i zimi i leti. Mi to nismo u stanju da ispunimo, ostali bi bez posla, da smo to mogli pre, ne bi bili tamo i zimi i leti već bi uzeli lokal za taj novac. To nije mali broj ljudi, trebalo bi da bude razumevanja, da se nađu kompromisi i rešenja - oni to mogu ako hoće", rekao je radnik iz Kikinde.

Komentari

Vaš komentar