Petru Petkoviću zabranjen ulaz na Kosovo

Vesti 16. apr. 202108:54 > 12:5744 komentara
Podeli:

Direktor Kancelarije za Kosovo Metohiju Petar Petković izjavio je da mu je zabranjen ulaz na Kosovo, s obrazloženjem da ugrožava zdravlje i bezbednost ljudi.

„Ne znam šta razmišlja Priština i (premijer Kosova Aljbin) Kurti kada glavnom pregovaraču u tehničkom dijalogu zabranjuje ulaz na Kosovo i Metohiju“, kazao je Petković za Radio-televiziju Srbije (RTS).

Petković je naveo da je dopis o zabrani dobio preko Delegacije Evropske unije u Beogradu i dodao da je zabrana kršenje sporazuma o zvaničnim posetama, „i to uoči osmogodišnjice potpisivanja Briselskog sporazuma“.

„Danas je trebalo da budem u Zvečanu, da tamo dodelim 12 stanova čiju je izgradnju finansirala Vlada Srbije, a posle u Gračanici da posetim Luku Dimitrijevića, koji je pre dva dana pretučen od strane Albanaca“, rekao je on.

Petković je naglasio da se Beograd drži svih potpisanih sporazuma i dodao da su svi međunarodni predstavnici već obaveštani o tom slučaju.

On je rekao da je jedan od ciljeva posete Kosovu trebalo da bude da umiri Srbe, „da ne nasedaju na provokacije“, jer je, kako je ocenio, „očigledna namera Prištine da napadima izazove negativnu reakciju“.

Komentari

Vaš komentar