Petrović: Vlast kao američka košarka, opterećena statistikama

Vesti 20. jul 202109:20 > 10:01 7 komentara

Pisac Miomir Petrović izjavio je u Novom danu da je "vlast kao američka košarka opterećena nekim statistikama". "To im užasno znači, što pokazuje da su nesigurni. S druge strane, opozicija stalno preti nekakvim overturnom, nekom velikom pobunom na brodu Baunti, što se zaista ne vidi. Šta ja zapravo znam o aktivnostima opozicije, možda oni imaju neko tajno rusko oružje, da se našalim kiselo, ne verujem da postoji neka velika snaga da se stvar suštinski promeni", kaže.

Komentarišući pisanje Politike da se izbori održavaju u aprilu 2022. godine, „svi živimo u globalnom svetu u malim Amerikama, one su manje ili veće“.

Povezane vesti

„I u Americi ljudi pročitaju u novinama da će biti izbori, ne znaju ni ko će biti kandidati…“, kaže on.

Dodaje da su „kod nas stalno izbori“.

„Mi smo svi u predizbornoj kampanji, naravno da je ova vlast donela jedno dodatno ubrzanje, jer ovde kampanja nije prestala, ona je konstantna“, kaže.

Prema njegovim rečima, „vlast je kao američka košarka opterećena nekim statistikama“.

„To im užasno znači, što pokazuje da su nesigurni. S druge strane, opozicija stalno preti nekakvim overturnom, nekom velikom pobunom na brodu Baunti, što se zaista ne vidi. Šta ja zapravo znam o aktivnostima opozicije, možda oni imaju neko tajno rusko oružje, da se našalim kiselo, ne verujem da postoji neka velika snaga da se stvar suštinski promeni“, kaže.

Kako je rekao, „Vučić je iluziju o EU i ulasku u EU uzeo demokratama iz ruke“.

„Oni zaista tapkaju često u mestu, na stranu što on ne radi ono što bi trebalo, da se to obećanje ispuni“, kaže Petrović.

Govoreći o slikama koje je ministar policije Aleksandar Vulin pokazivao na nacionalnoj frekvenciji, kaže da je „to jezivo“.

„Mi živimo u crnom vodvilju, taj vodvilj se toliko od strane establišmenta podgreva“, kaže.

Predsednica Saveta Regulatornog tela za elektronske medije Olivera Zekić ocenila je da su fotografije žrtava kriminalne grupe Veljka Belivuka koje je na TV Pink ponovo u nedelju uveče prikazao Aleksandar Vulin, prema njenom mišljenju, fotografije „edukativnog karaktera“, kao i da one “treba i da uznemire i opomenu, kako bi svi shvatili koliko je neophodno boriti se protiv toga”.

„Sve što kaže Olivera Zekić je s one strane morala i normalnosti, tu nema nikakvog razgovora. Mi neki nismo u istoj akustici s Oliverom Zekić, sviramo i čujemo potpuno različitu muziku“, kaže Petrović.

Na pisanje Danasa da se fotografije koriste u predizborne svrhe, kaže da „sve što se koristi se koristi u predizborne svrhe, u većoj ili manjoj meri“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare