Petnica: Žao nam je što ranije nismo prepoznali značaj problema i preduzeli mere

Vesti 28. jun. 202112:2511 komentara
Podeli:
Izvor: N1

Istraživačka stanica (IS) "Petnica" saopštila je da su nadležni organi pokrenuli istražni postupak u vezi sa slučajevima seksualnog zlostavljanja i dodali da im je "žao što ranije nisu prepoznali značaj ovog problema" u toj obrazovnoj ustanovi.

Povezane vesti

„Osuđujemo svaki oblik seksualnog nasilja i bezrezervno izražavamo podršku žrtvama nasilja i njihovim porodicama. Nadležni organi su pokrenuli istražni postupak u vezi sa slučajevima koji su izašli u javnost i svi članovi kolektiva IS „Petnica“ su im na raspolaganju. Žao nam je što nismo ranije prepoznali značaj ovog problema i preduzeli sve neophodne institucionalne mere“, navodi se u saopštenju.

Iz „Petnice“ su naveli da se „obavezuju“ da upoznaju javnost sa rezultatima svih koraka koje sada preduzimaju da zaštite učenike i učesnice seminara u toj istraživačkoj stanici od nasilja.

„Istovremeno shvatamo da je neophodno unaprediti i pedagoške prakse i iskoreniti oblike ponašanja koji su doprineli nasilju, a koji su tolerisani u atmosferi slobode koju negujemo u Petnici. Zahvaljujući hrabrosti naših koleginica, Petnica je spremna da odgovori i na ovaj izazov“, ukazano je u saopštenju.

Bivši direktor IS „Petnica“ Vigor Majić rekao je da je osoba koju desetine žena optužuju za seksualno zlostavljanje u toj obrazovnoj instituciji Branislav Savić, da je „Petnica“ raskinula radni odnos s njim 2017. godine i da nadležni nisu želeli da taj slučaj obznane kako ne bi došlo do retraumatizacije žrtava.

Komentari

Vaš komentar