Petnica: Krivična prijava zbog netačnog saopštenja o izboru direktora

Vesti 30. jul. 202111:493 komentara
Podeli:
Izvor: N1

Upravni odbor Istraživačke stanice Petnica saopštio je da je podneta krivična prijava zbog netačnog saopštenja da je Srđan Janev izabran za novog direktora te ustanove.

Povezane vesti:

Upravni odbor je ukazao da je medijima distribuirano lažno saopštenje sa netačnim informacijama, i to sa elektronske adrese koja ne pripada sistemu Petnice.

„Neki od medija su na osnovu toga objavili vest o imenovanju Janeva bez provere autentičnosti izvora. Pored lažnog medijskog saopštenja Petnice, mejl je sadržao i lične podatke koji nisu javno dostupni i koji prema Zakonu o zaštiti podataka o ličnosti ne smeju da se dele bez saglasnosti“, navodi se u saopštenju.

Iz Petnice kažu da je Srđan Janev upisan kao zakonski zastupnik Petnice u Agenciji za privredne registre, ali ne kao novi direktor, već kao predstavnik Upravnog odbora.

Najavili su da će javnost biti blagovremeno obaveštavana o svim koracima koje Petnica preduzima, ali isključivo zvaničnim kanalima – sa zvaničnog mejl domena i putem veb stranice Istraživačke stanice.

Komentari

Vaš komentar