Petković: Takozvano međusobno priznanje nije tema dijaloga u Briselu

Vesti 09. jun 202118:11 > 18:14 9 komentara
Kancelarija za KiM

Direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković ocenio je da "takozvano" međusobno priznanje "nije niti će biti tema statusno neutralnog dijaloga Beograda i Prištine u Briselu".

Prethodno je predsednica Kosova Vjosa Osmani Sadriu izjavila da Kosovo učestvuje u dijalogu sa Srbijom da bi se postigao sporazum o uzajamnom priznanju.

„Pretećom porukom da jedino ishodište dijaloga Beograda i Prištine mora biti takozvano međusobno priznanje, albanski političari direktno su dokazali da ih dijalog, dogovor i traganje za kompromisnim rešenjem ne zanima“, naveo je Petković a prenela Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Ocenio je da nametnuta rešenja i jednostrani potezi „pojačavaju tenzije i jaz koji postoji među narodima na Kosovu i Metohiji“.

„Umesto što bezočno obmanjuju javnost i svakodnevno sabotiraju dijalog, neka priznaju da ih ne interesuje građenje mira i stabilnosti, već da se zalažu za zamrznuti konflikt i svakodnevne tenzije na terenu, koje su nažalost opasnost i alternativa dijalogu“, naveo je Petković.

Nova runda dijaloga Beograda i Prištine održaće se 15. juna u Briselu, saopštio je portparol Evropske komisije Peter Stano.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare