Petković: Sve je laž, dezinformacije idu iz vrha države ali i iz Rio Save

Vesti 03. jan 202216:05 > 16:1921 komentara
Podeli:
Izvor: N1

Marijana Petković iz udruženja "Ne damo Jadar" je izjavila da kompanija Rio Tinto i dalje pokušava od meštana ovogo područja da "otkupi imovinu koja im nedostaje, da bi napravili sveobuhvat". Ona je ponovila da kompanija Rio Tinto treba da ode iz Srbije, kao i da je potreban dolazak eksperata u ovo područje, kako bi se utvrdilo "zašto je u njivama sve prestalo da raste i zašto bunari izvorske vode presušuju".

„Sve je laž. Od juče je podatak iz E- katastra sa svim ucrtanim parcelama da su kupili 148 hektara, što znači da su uspeli da kupe još nekih par parcela od septembra do juče. Ostatak ne mogu da kupe, ljudi ne daju. Najveći problem je što dezinformacije idu i iz vrha države, ali i iz kompanije Rio Sava“, kaže ona.

Povezane vesti

Ocenjuje da se kompanija Rio Sava za vreme prethodnih protesta „nije videla da je živa“, a od kada je predsednik Vučić najavio mirniji period i da se neće više raditi, „oni su brže bolje krenuli i sada traže eksploataciono polje“. Dodaje da to znači i početak radova na izgradnji rudnika.

Petković je kazala građani tog kraja ne veruju vlastima, kao i da ne postoji garancija za te tvrdnje o mirovanju delatnosti kompanije Rio Tinto.

„Vlada treba da ukine spornu Uredbu, da ceo projekat vrati na početak. Da dođu eksperti i da nam kažu šta su gospoda iz Rio Save ovde radili. Zašto ništa ne raste u njivama i zašto su izvori presušili? Mi od ovog momenta pa nadalje nastavljamo sa blokadama“, istakla je ona.

 

Komentari

Vaš komentar