Petković osudio reakcije dela opozicije na dogovor o tablicama

Vesti 24. nov 202216:55 11 komentara
Tanjug/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petković osudio je reakcije dela opozicije na dogovor koji je postignut između Beograda i Prištine o preregistraciji vozila.

Pročitajte još:

„Nesposobnost dela srpske opozicije da sagleda ozbiljnost situacije u kojoj se nalazi srpski narod na Kosovu i Metohiji, u kombinaciji sa njihovom patološkom mržnjom i nepoverenjem prema predsedniku Srbije (Aleksandru Vučiću), rezultirala je serijom besmislenih izjava kojima se Srbija optužuje za uzmicanje pred Prištinom“, naveo je Petković u pisanoj izjavi.

Prema njegovoj oceni, neverovatno je da je kosovski premijer Aljbin Kurti pošteđen kritika od strane srpske opozicije, i da se vlast u Srbiji suočava sa kritikama zbog toga što „nastoji da otkloni opasnost za svoj narod u pokrajini“.

On je ponovio da je dogovorom u Briselu međunarodna zajednica „konačno priznala ko je stalni izvor nestabilnosti na Kosovu i Metohiji“.

„Zahvaljujući pritisku koji je izvršen na Kurtija, ne samo da je izbegnuto dramatačno pogoršanje situacije na terenu, već je i našim gradjanima na severu pokrajine omogućeno da nastave da nesmetano koriste vozila registrovana na srpske tablice, a trajno rešenje za ovaj problem tek treba da nađemo“, rekao je Petković.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare