Petković: Očekujem da KFOR pojača prisustvo u srpskim sredinama

Vesti 13. avg. 202119:223 komentara
Podeli:
Petar Petković direktor Kancelarije za KiM
Izvor: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković istakao je da očekuje da Kfor pojača svoje prisustvo u srpskim sredinama na KiM, budući da je od početka godine zabeleženo više incidenata nego u celoj prethodnoj.

Petković je na „Tviter“ profilu naveo da je poruka koja veliča OVK ispisana na kući Slavice Aleksić, u kojoj živi i troje male dece, kao i da su Srbi uznemireni tim pretnjama.

POVEZANE VESTI

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je ranije danas da je u centru Gračanice osvanuo grafit OVK na dan kada se Srbija sa najdubljim bolom priseća zločina nad srpskom decom u Goraždevcu.

Na današnji dan 2003. godine nepoznati počinioci pucali su iz automatskog oružja na grupu srpske dece koja su se kupala na reci Bistrici i ubili Ivana Jovovića (19) i Panteliju Dakića (12), a tom prilikom su ranjeni Bogdan Bukumirić (15), Marko Bogićević (12), Dragana Srbljak (13) i Đorđe Ugrenović (20).

Napadači na grupu srpske dece, koja su se kupala 500 metara od centra sela, nikada nisu kažnjeni. Istraga je zatvorena pre jedanaest godina. Euleks je tada tvrdio da bi mogli ponovo da je pokrenu, ako se pojave nove informacije.

Komentari

Vaš komentar