Petković: Neodgovorna izjava Osmani da ZSO neće biti formirana

Vesti 13. sep 202113:17 3 komentara
N1 (arhiva)

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petra Petkovića ocenio je da su neodgovorne izjave prištinskih vlasti da neće da formiraju Zajednicu srpskih opština, na šta su se Briselskim sporazumom obavezali, i dodao da je to novi kamen spoticanja u procesu normalizacije odnosa sa Beogradom.

Predsednica Kosova Vjosa Osmani izjavila je da Ustav Kosova neće biti menjan niti će biti dozvoljeno „bilo kakvo ujedinjenje gradova i zajednica“ koji bi se stvorila „monoetničku strukturu moći“.

Povezane vesti

„Izjava Vjose Osmani da ne može da postoji monoetnička tvorevina poput ZSO, zapravo je poruka da za Prištinu Briselski sporazum ne važi, onako kako je pre osam godina potpisan i kako ga je svojim autoritetom verifikovala i Evropska unija“, naveo je Petković, a saopštila je Kancelarija.

Petković je naglasio da svako ko sabotira Briselski sporazum, direktno sabotira i svaki dogovor Beograda i Prištine u procesu normalizacije odnosa i traganja za kompromisom, jer je ispunjavanje do sada postignutih dogovora osnov za napredak u dijalogu i postizanje održivih kompromisnih rešenja.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare