Petković na Kosovu uručio ključeve stanarima u Mitrovici

Vesti 24. apr. 202118:15 > 20:47
Podeli:
Petar Petković
Izvor: Tanjug / Strahinja Aćimović

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković uručio je danas ključeve 12 stanova mladim bračnim parovima, raseljenima i socijalno ugroženima na Kosovu, javlja portal Kossev.

On je u Bošnjačkoj mahali svečano uručio ključeve još jedne od izgrađenih stambenih objekata u Kosovskoj Mitrovici, a potom i položio kamen temeljac za izgradnju još tri zgrade u ovom delu grada.

Povezane vesti:

Petković je podsetio na to da je prošle nedelje podeljeno još 12 stanova, a do kraja godine najavio je izgradnju 15 novih stambenih jedinica u ukupnoj vrednosti od 650 miliona dinara.

„I to je naša politika, da gradimo, da stvaramo i da čuvamo mir, jer svaki izgrađen krov, svaki prag, svaki stan i svaka zgrada predstavljaju temelj opstanka i ostanka našeg naroda na Kosovu i Metohiji“, poručio je direktor Kancelarije.

Vlada Srbije izdvojila je četiri milijarde dinara dodatnih sredstava za Kosovo i Metohiju, podsetio je Petković.

Deo ovih sredstava, kako je kazao, otići će na kapitalne investicije, a drugi deo biće upotrebljen za jednokratnu pomoć građanima.

“Po 200 evra za nezaposlene i po 100 evra za zaposlene, penzionere, studente i decu do 18 godina”, rekao je. Prema ranijim najavama, ova pomoć će biti isplaćena u maju.

U pratnji Petkovića danas je bio i predsednik privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica, Aleksandar Spirić, kosovski ministar za zajednice i povratak, Goran Rakić, gradonačelnik Severne Mitrovice, Milan Radojević, i načelnik kosovsko-mitrovičkog okruga Slavko Simić.

Komentari

Vaš komentar