Petković: Mitrovica i Zvečan zasuti rafalima, obračun s golorukim narodom

Vesti 13. okt. 202112:45 > 13:3651 komentara
Podeli:

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković je rekao da su Kosovska Mitrovica i Zvečan zasuti rafalima i da se pripadnici specijalnih jedinica kosovske policije "sukobljavaju sa golorukim narodom".

Povezane vesti:

„Albanska policija iz južnog dela, zajedno sa pripadnicima specijalnih jedinica do zuba naoružanih, operemljenih bojevom municjom, šok bombama, upali su na sever Kosova, u Kosovsku Mitrovicu i Zvečan. Imamo desetine povređenih naših ljudi, zbog ovakve situacije Vučić se uputio u Rašku gde će imati sastanak sa srbima sa Kosova, a obići će i neke druge lokacije. Sedmi put da pripadnici specijalnih jedinica upadaju na sever i sukobljavaju se sa golorukim naorodom, povod je naovdno nakakvo krijumčarenje robe, a kada vidite da su cela Kosovska Mitrovica i Zvečan zasuti rafalima, vidite da je reč o nameri psihopate Kurtija da proizvede sukobe širih razmera“, rekao je Petković.

Petković je rekao da je Kurti ovakvim ponašanjem prevršio svaku meru, kao i da se teško ranjenom Srećku Sofronijeviću lekari bore za život.

„To je donelo divljaštvo Kurtija, desetine povređenih Srba i izazivanje haosa. Kada je specijalna jedinica krenula ka tehničkoj školi, hrabri narod je uspeo da obrani taj deo Kosovske Mitrovice i otera ih. Okupljeni u Zvečanu uspeli su pod rafalima koje su trpeli da ih oteraju iz centra Zvečana. Upadali su u apoteke, kao što su početkom godine kinjili naše lekare. Sada se obračunavaju i sa lekovima, da naši ljudi ne mogu ni da se leče. Kada su se vratili u bazu Belvedere, šest vozila je opet krenulo na sever i tu ih je naš narod sprečio i to kod mesta Rudare, gde je bio veliki okršaj, gde su pripadnicni specijalne policije bojevom muinicijom išli na goloruk narod“, rekao je Petković.

Kako kaže, „sve ovo je maslo psihopate Kurtija“, koji, dodaje, želi da izazove krizu širih razmera.

„Želi da se sveti Srbima, da pokuša da osvoji sever, ali zahvaljujući našem hrabrom naordu i politici Vučića, uspeli smo da sprečimo krizu većih razmera. Nek se zapitaju šta će biti sledeći potez ludaka Kurtija, jer nemam drugu reč da upotrebim za čoveka koji želi da konfiskuje lekove i puca na narod. Šta će preduzeti međunarodna zajednica, čija je obaveza da po Rezoluciji 1244 brani srpski narod, svedočimo da naš narod biva napadan, da se upada na sever, prave probleme s energentima, pravosuđem, uvode nekakve neprihvatljive antidamping mere, iz dana u dan generišu novu krizu, da probaju da stvore novu relanost“, dodaje.

Pala je prva kap krvi, kaže Petković i navodi da su upozoravali da to ne sme da se desi.

„KFOR da reaguje i zaštiti srpski narod, ako ne može ima ko će“, rekao je Petković,.

Komentari

Vaš komentar