Petković: Kurti prebrojava navodne srpske baze, a gradi svoje na severu Kosova

Vesti 21. sep 202212:28 0 komentara
Petar Petković
Tanjug / Strahinja Aćimović

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković ocenio je da kosovski premijer Aljbin Kurti prebrojava navodne srpske baze oko administrativne linije, kako bi opravdao svoje militantne postupke.

On je u saopštenju naveo da Kurti umesto da formira Zajednicu srpskih opština, gradi ilegalne baze na severu Kosova i to, kako je kazao, pred očima međunarodne zajednice i na „zemlji otetoj od Srba“.

Kurti je nedavno izrazio zabrinutost što Srbija naoružava svoju vojsku opremom iz Rusije i Kine i istakao da je neodgovorno reći da nikada više neće biti sukoba i rata.

On je za hrvatski „Večernji list“ rekao da ako nema priprema za rat, zašto su prošle godine Srbija i Rusija imale 104 vežbe i zajedničke vojne aktivnosti, od 91, koliko su planirale, a ujedno i dve najvažnije pod nazivom „Slovenski štit“ i „Slovensko bratstvo“.

Petković je naveo da su kosovskom premijeru u glavi samo sukobi, a nikako dijalog, kompromis, normalizacija odnosa koje, kako je kazao, ne pominje ni u jednom javnom istupu.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!