Petković: Kurti je jedini političar koji se zalaže za destabilizaciju na Kosovu

Vesti 22. sep 202114:35 > 14:42 9 komentara
Tanjug / Jadranka Ilić

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković ocenio je da je kosovski premijer Aljbin Kurti jedini koji se otvoreno zalaže za destabilizaciju prilika i upitao ga kako misli da pregovara ako "na goloruki narod na severu pokrajine ide dugim cevima, oklopnim vozilima, snajperima i suzavcem".

„Zvanični Beograd je uvek isticao da je spreman na razgovor i dijalog. Ali o kom dijalogu je reč dok Priština na naš narod drži uperene snajpere i duge cevi i dok mu se brutalno brani sloboda kretanja? Kompromis može da se postiže u razgovoru, ali ne i sa nasilničkom i agresorskom politikom Prištine, to neka svima bude jasno“, naveo je Petković u pisanoj izjavi.

Povezane vesti

On je rekao da Kurti jedini ima interes da izazove incidente na severu Kosova i optužio ga je da je spreman na sve „za šaku glasova“.

„Prvo je pokušao da odloži izbore pozivajući se na pandemiju koronavirusa. Kada mu to nije pošlo za rukom, pribegao je ovim ekstremnim potezima kojima pokušava da vodi kampanju za lokalne izbore. Ali, prevario se Kurti, jer preko puta sebe nema lojalne Srbe kojima može da diriguje i koji će biti statisti u njegovoj predizbornoj kampanji, već narod koji je danonoćno spreman da mirnim sredstvima brani svoje pravo na normalan život, svoj ostanak i opstanak na ovim prostorima“, dodao je.

Petković je takodje naveo da je protest srpskog naroda na Jarinju i Brnjaku nije nekakva jednostrana akcija već reakcija tih ljudi na protivpravne akcije Prištine koja više od 3.000 dana otvoreno krši Briselski sporazum.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare