Petković: Kampanja mržnje i neprijateljstva Vjose Osmani prema Beogradu

Vesti 05. apr. 202115:405 komentara
Podeli:
Petar Petković direktor Kancelarije za KiM
Izvor: Izvor: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je danas da je Vjosa Osmani novi ciklus u političkim odnosima sa Beogradom počela kampanjom mržnje i neprijateljstva, umesto porukama o dijalogu i zajedničkom rešavanju problema.

Od dve izjave koje je za manje od 24 sata Osmani dala sa nove pozicije, obe su bile uperene prema Beogradu i obojene otvorenim animozitetom prema srpskim narodu, konstatovao je Petković u pisanoj izjavi.

povezane vesti

To veoma jasno govori da će prioriteti nove vlasti u Prištini, umesto dijaloga i traganja za kompromisom biti ogoljena mržnja prema Srbima. U tome, nažalost, nije usamljena jer zapaljivu antisrpsku retoriku nastavlja da podgreva i njen politički mentor Aljbin Kurti, naglasio je on.

Petković smatra da bi Osmani i Kurti trebalo „da smognu snage“ da prevaziđu antisrpsku opsesiju i
okrenu se dijalogu, kompromisu, razgovoru, zajedničkom traganju za rešenjem i ispunjavanju međunarodno priznatih obaveza.

Beograd je na tom putu punih osam godina i uprkos svim opstrukcijama Prištine, ucenama i pretnjama, istrajava u naporima da osigura stabilnu budućnost i mir za sve narode na ovim prostorima, zaključio je Petković.

Podsećamo, Osmani je juče, u prvom govoru pošto je izabrana, poručila da „pravda neće biti postignuta sve dok srpski zločinci ne budu izvedeni pred lice pravde“. Ujedno, kako je rekla, „mir će biti postignut samo kada se Srbija pokaje“.

 

Komentari

Vaš komentar