Petković: Aljbin Kurti politički mentor Nenada Rašića

Vesti 27. feb 202112:48 22 komentara
Kancelarija za KiM

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je da je Nenad Rašić otkrio perfidni plan svog političkog mentora Aljbina Kurtija da se zvanični Beograd istisne iz pregovora i dijaloga s Prištinom i da se razgovori vode isključivo sa poslušnim predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije.

Nazvavši Rašića Kurtijevim „trojanskim konjem“, Petković je u pisanoj izjavi naveo da tome služe najnovije opasne Rašićeve izjave za prištinske medije da „Kurti može da uspe samo u dijalogu sa lokalnim Srbima“, ciljajući na sebe i Radu Trajković.

Njih dvoje su spremni da prodaju veru za večeru, da pomognu Kurtiju da sruši dijalog, zaokruži nezavisnost lažne države i načini odlučujuće korake ka stvaranju takozvane „velike Albanije“, kazao je Petković.

Problem je, dodao je, što oni nemaju nikakav legitimitet i što je njihova podrška među Srbima na KiM ravna nuli.

Razgovori se mogu voditi i vodiće se jedino sa zvaničnim Beogradom, koji na Kosovu i Metohiji ima podršku 96 odsto Srba, što je jasno izraženo na prethodnim izborima kroz ubedljivu pobedu Srpske liste i srpskog jedinstva, poručio je Petković.

Prema njegovim rečima, brojni su razlozi za pokušaj Kurtija, potpomognutog Rašićem i Radom Trajković, da iz dijaloga istisnu zvanični Beograd, a jedan od ključnih je u tome što su zvanični Beograd i predsednik Aleksandar Vučić teški pregovarači s kojima nema jednostranih dogovora na štetu Srba na KiM, već isključivo težnje za kompromisom i rešenjem.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare